1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YASA ÖNERİSİ SUNULMASI ETİK BİR SORUN”
“YASA ÖNERİSİ SUNULMASI ETİK BİR SORUN”

“YASA ÖNERİSİ SUNULMASI ETİK BİR SORUN”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, geçicilerle ilgili, “geçmiş hükümetlerin yaptığı gibi ötekileştirme” yapmayacaklarını açıkladı.

A+A-

YORGANCIOĞLU, “GEÇMİŞ HÜKÜMETLERİN YAPTIĞI GİBİ ÖTEKİLEŞTİRME” YAPMAYACAKLARINI; SINAVLA, HAKKI OLAN KİŞİLERİN İŞLERİNE DEVAMININ SAĞLANACAĞINI BELİRTTİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, geçicilerle ilgili, “geçmiş hükümetlerin yaptığı gibi ötekileştirme” yapmayacaklarını, bunun yerine sınavla, hakkı olan kişilerin işlerine devamının sağlanacağını; 7-8 veya 10 yıl önce işe girenlerin bugün gündemde olmadığını açıkladı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği heyetini kabul etti.

ERSAN
Başbakanlıkta gerçekleşen kabulde ilk sözü alan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, 2000 yılından itibaren yayınlamaya başladıkları “Şehitler Ölmez” albümlerinin sonuncusu ve 8.’sini yayımladıklarını söyledi.

Bu albümün son albüm olduğunu ifade ederek artık ülkede savaşların ve acıların yaşanmamasını dileyen Ersan, albümlerde 1956’dan itibaren şehit olanların bulunduğunu kaydetti.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’a henüz bir anıt mezar yapılmamış olmasının Derneği üzen bir konu olduğuna dikkati çeken Ersan, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na da konudan bahsettiklerini; Başbakan Yorgancıoğlu’ndan da bu konuda yardım istediklerini belirtti.

Geçiciler konusuna da değinen Ersan, UBP kurultayı öncesinde işe alınan 359 kişiden farklı olarak daha önce istihdam edilen şehit çocukları bulunduğunu ve 10 yıldır çalıştıklarını anımsatarak bu kişilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamasını beklediklerini ifade etti.

YORGANCIOĞLU

Yorgancıoğlu da Derneğin 40. yılını kutlayarak, Ersan’ın ülkede bundan sonra savaş ve acıların yaşanmaması dileğine katıldığını söyledi.

Geçicilerle ilgili "geçmiş hükümetlerin yaptığı  gibi ötekileştirme” yapmayacaklarını, bunun yerine sınavla, hakkı olan kişilerin işlerine devamının sağlanacağını kaydeden Yorgancıoğlu, 7-8 veya 10 yıl önce işe girenlerin bugün gündemde olmadığını açıkladı.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş için anıt mezar yapılması konusunda, 1000-2000 metrekarelik bir alanı kapsayacak ve ilerleyen günlerde yoğun çalışmanın başlayacağı bir proje üzerinde mutabık kalındığını anlatan Başbakan, bu konuda kendilerinin de daha fazla beklenmesini istemeklerini ifade etti.

Yorgancıoğlu, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ne bundan sonraki çalışmalarında başarı ve 40. yılın hayırlı olmasını diledi.

“YASA ÖNERİSİ SUNULMASI ETİK BİR SORUN”

Başbakan Yorgancıoğlu bir soruya karşılık, Demokrat Parti Ulusal Güçler’in (DP/UG) geçicilerle ilgili Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’den (CTP/BG) habersiz Meclis’e yasa önerisi sunmasında “etik bir sorun bulunduğunu” ve bunun hükümet ortaklarınca istişare edilmediğini söyledi.

Yorgancıoğlu, artık bu noktadan sonra komitedeki gelişmelere göre hareket edileceğini bildirdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.