1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASA TANIMAZLIK MODA OLDU
YASA TANIMAZLIK MODA OLDU

YASA TANIMAZLIK MODA OLDU

İngiltere’de kazandıklarını ülkesine yatıran Salih Harmandağlı, Kıbrıs’taki olumsuzluklardan ve düzensizliklerden şikayetçi

A+A-

İngiltere’de yıllarca çalışıp biriktirdiği parayı ülkesinde yatırıma dönüştüren işadamı Salih Harmandağlı, ülkedeki olumsuzluklardan şikayetçi oldu. Harmandağlı, Karaoğlanoğlu’nda bulunan Di Figaro isimli restoranını geliştirmek ve düğün salonu yapmak amacıyla mevcut araç park yerini büyütüp, anayola bağlanmak istediğini söyledi.

Harmandağlı, bu amaçla Tapu ve Kadastro Dairesi ile Şehir Planlama Dairesi’nde yaptırdığı incelemeler sonucu restoranın hemen yanındaki arsayı satın aldığını belirtti.

Satın aldığı arazinin yanındaki komşusunun “Ben bölgeden araba geçmesini istemiyorum” diyerek toprak döktüğünü ve yolu kapattığını anlatan Harmandağlı, komşusunun evinin yanından geçerek satın aldığı araziye bağlanan yolun resmi kayıtlarda “kamu yolu” olduğunu söyledi. Harmandağlı, Esen Sokak olarak isimlendirilen yol için Girne Belediyesi’nden tabela izni bile aldığını kaydetti.

Salih Harmandağlı, komşusunun evinin yanından geçecek olan yolu sadece giriş olarak kullanacağını belirterek, herhangi bir rahatsızlık verilmeyeceğini öne sürdü. Harmandağlı, mevcut yolun kayıtlara göre çıkmaz sokak olmadığını vurgulayarak, “Yasa gereği arazime ulaşımı kimse engelleyemez” dedi.

 Salih Harmandağlı, Kıbrıs’taki mal varlıklarını satıp İngiltere’ye geri dönmemek için direndiğini anlatarak, “Çocuklarımın kendi ülkesinde yetişmesi ve Kıbrıs kültürünü alması için mücadele veriyorum. Ancak ülkede yasa tanımazlık moda oldu. Arkası güçlü olanlar istediği her şeyi yapabileceğini düşünüyor” diye konuştu.

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.