1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. “YASA TOPLUMDA SOSYAL BİR YARA AÇTI”
“YASA TOPLUMDA SOSYAL BİR YARA AÇTI”

“YASA TOPLUMDA SOSYAL BİR YARA AÇTI”

“YASA TOPLUMDA SOSYAL BİR YARA AÇTI”

A+A-

SENDİKA YETKİLİLERİ “ÖZELLEŞTİRME DEĞİŞİKLİK YASA ÖNERİSİ”NİN GÜNDEME GETİRİLMESİNİ TALEP ETTİ

KAPTAN: “BU YASANININ GÜNDEME ALINIP GÖRÜŞÜLMESİ TALEBİMİZDİR. BU KONUNUN 16 EKİM’DE HALLOLMAMASI HALİNDE GREVLE, EYLEMLE GELECEĞİZ. BIÇAK ARTIK KEMİĞE DAYANDI”

ÖZGÜR: “2015 YILINDA ÖZELLİKLE HAYAT PAHALILIĞIYLA İLGİLİ YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENEN BİR TAKIM YASA DEĞİŞİKLİKLERİ VAR…”

“BU ÇERÇEVEDE GEREK 47/2010 SAYILI YASA NEDENİYLE YAŞANAN ADALETSİZLİKLERİ, GEREKSE ‘ÖZELLEŞTİRME YASASI’ KAPSAMINDA GÜNDEME GELEN KTHY VE ETİ ÇALIŞANLARIYLA İLGİLİ SIKINTILARI BÜYÜK ORADA AŞABİLECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) yetkilileri 2012’de yürürlüğe giren “Özelleştirme Yasası”nın Anayasa’ya aykırı olduğunu savunarak, bu yıl düzenlenerek Meclis Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’ne sunulan “Özelleştirme Değişiklik Yasa Önerisi”nin gündeme taşınmasını istedi.

KTAMS yetkilileri, Meclis Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı, CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür ve Komite üyesi CTP-BG Milletvekili Ömer Kalyoncu ile görüşerek bu taleplerini dile getirdi.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, taleplerinin yerine getirilmesi için 16 Ekim’e kadar bekleyeceklerini belirterek, “Konu hallolmazsa grevle, eylemle geleceğiz” dedi.

Meclis Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Birikim Özgür, 2015 yılında özellikle hayat pahalılığıyla ilgili yürürlüğe girmesi beklenen bir takım yasa değişiklikleri olduğunu kaydetti.

Özgür, “Bu çerçevede gündeme gelecek değişikliklerin gerek 47/2010 sayılı yasa nedeniyle yaşanan adaletsizlikleri, gerekse Özelleştirme Yasası kapsamında gündeme gelen Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ve ETİ çalışanlarıyla ilgili sıkıntıları büyük orada aşabileceğiz” diye konuştu.

“YASA TOPLUMDA SOSYAL BİR YARA AÇTI”

Meclis’in Mavi Salonu’nda “Özelleştirme Yasası”yla ilgili bugün gerçekleşen görüşmede ilk sözü KTAMS Başkanı Kaptan aldı.

Kaptan’a görüşme sırasında sendikanın yürütme kurulu üyeleri ve bir grup eski KTHY çalışanı da eşlik etti.

Konuşmasında “Özelleştirme Yasası”nın toplumda sosyal bir yara açtığını savunan Kaptan, yasa kapsamında kamuya istihdam edilen KTHY ile ETİ çalışanlarının anayasal eşitlik haklarının ihlal edildiğini savundu.

“KONU HALLOLMAZSA 16 EKİM’DE GREVLE, EYLEMLE GELECEĞİZ”

CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman’ın hazırladığı “Özelleştirme Değişiklik Yasası Önerisi”ne CTP-BG milletvekilleri Asım Akansoy, Doğuş Derya ile Fazilet Özdenefe’nin de imza attığını söyleyen Kaptan, “Bu yasanının gündeminize alınıp görüşülmesi talebimizdir. Bu konunun 16 Ekim’de hallolmaması halinde grevle, eylemle geleceğiz. Bıçak artık kemiğe dayandı” dedi.

ÖZGÜR: “ÜLKE GERÇEKLERİNİN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDUĞU ORTAK FORMÜLLER BULUNMALI”

Komite Başkanı ve CTP-BG Milletvekili Özgür ve ise konuşmasında ülke gerçeklerinin göz önünde bulundurulacağı ortak formüller yaratılması gerektiğine işaret ederek, “Pek çok alanda, çok doğaldır ki, adil olmayan bir takım uygulamalar söz konusundur. Bu sıkıntıları aşmak hepimizin boynunun borcudur. Ben bu çabanın el ve gönül birliğiyle yürütülmesi gerektiğini düşünüyor, ülke gerçekleri de göz önünde bulundurularak bazı orta yollar bulunması gerektiğinin altını çiziyorum” diye konuştu.

“47/2010 SAYILI YASAYLA İLGİLİ DE ÇALIŞMA VAR”

Özelleştirme Yasa’nın yanı sıra Çalışanlarının Aylık Maaş Ücret ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen 47/2010 sayılı yasayla ilgili de bir çalışma olduğunu anımsatan Birikim Özgür, bütün bunların bir arada düşünülmesi gerektiğini söyledi.

“2015’TE YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENEN BİR TAKIM YASAL DEĞİŞİKLİKLER SÖZ KONUSU”

Özellikle hayat pahalılığıyla ilgili 2015 yılı içinde yürürlüğe girmesi beklenen bir takım yasal değişikliklerin olduğunu kaydeden Birim Özgür şunları ekledi:

“Bu çerçevede gündeme gelecek değişikliklerin gerek 47/2010 sayılı yasa nedeniyle yaşanan adaletsizlikleri, gerekse Özelleştirme Yasası kapsamında gündeme gelen KTHY ve ETİ çalışanlarıyla ilgili sıkıntılar büyük orada aşabileceğiz.

Öngörü, ek mükellefiyet yaratmadan mevcut bütçe içinde bu sıkıntıları aşmak, bu çerçevede çatışmacı yaklaşımlar değil, diyalog ve işbirliği içinde olmamızdır.”

“HERKES OLAYLARA KENDİ DURDUĞU CEPHEDEN BAKIYOR. BÜYÜK İHTİMALLE, 16 EKİM’DE BURADA GÖRÜŞECEĞİZ”

Birikim Özgür’den sonra yeniden söz alan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, “Biz mesajımızı aldık, büyük ihtimalle 16 Ekim’de burada yine görüşeceğiz. Bahsedilen iki konu ayrıdır. Sanırım biz bunu Sayın Başkanımız Birikim Özgür’e anlatamadık. Herkes olaylara kendi durduğu cepheden bakıyor. Biz de çalışanlarla gereğini yapacağız” diye konuştu.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.