1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASADA SUÇUN CEZASI MÜEBBET HAPİS!
YASADA SUÇUN CEZASI MÜEBBET HAPİS!

YASADA SUÇUN CEZASI MÜEBBET HAPİS!

Mahkeme tarafından bir şans tanındı...

A+A-

 

Avukat Tekin Söylemez’in ofisini kundaklayarak müebbet hapis cezası öngören kundaklama ve kasti hasar suçlarından Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklar Mustafa Türkkal ile Murat Ali Yalçınkaya, aleyhindeki karar dün açıklandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oy birliği ile vermiş olduğu mahkûmiyet kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Karardan sanıklar lehine ve aleyhine olan hususları değerlendiren Esendağlı sanık Türkkal’ın sabıkasız olduğunu ancak sanık Yalçınkaya’nın ise daha önceden de benzer suçtan yargılanıp kendisine mahkeme tarafından bir şans tanındığını söyledi.

Sanıkların işlemiş oldukları suçun yasada müebbet hapis cezası öngördüğüne değinen Kıdemli Yargıç Esendağlı suçun ciddiyetine vurgu yaptı. Suçlu bulup mahkum ettikleri sanıkların suç işlenirkenki konumlarına göre ceza verilmesi gerektiğini söyleyen Melek Esendağlı sanıklara hapis cezası vermeyi uygun bulduklarını ancak verilecek süreyi belirlerken ise sanıkların kişisel durumları ve sabıkalarını da göz önünde bulundurduklarını belirterek sanık Murat Ali Yalçınkaya’ya aleyhine getirilen davalardan 30 Ay sanık Mustafa Türkkal’a ise aleyhine getirilen davalardan 24 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.