1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASADIŞI KÜRTAJ DAVASI
YASADIŞI KÜRTAJ DAVASI

YASADIŞI KÜRTAJ DAVASI

Girne Kaza Mahkemesi; yasadışı kürtaj zanlılarının tutukluluk süreklerini ....

A+A-

Girne Kaza Mahkemesi; yasadışı kürtaj zanlılarının tutukluluk sürelerini 5’er gün daha uzattı.
Meselenin tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz, mahkemede verdiği yeminli ifadede, zanlılar için temin edilen 5 günlük tutukluluk süresince, 8 yeni ifade, 4 ek ifade aldığını, zanlı 6 Rasiha Serdaroğlu’nun gönüllü ifade verdiğini belirterek, Rasiha Serdaroğlu’nun gönüllü ifadesinin teyid ve tekzipinin henüz yapılmadığını söyledi.

Tahkikat kapsamında, zanlılara ait olan ve binlerce görüşmenin yer aldığı telefonlarda incelemelerin devam ettiğini, polis genel müdürlüğünün de zanlı telefonlarındaki var olan ya da silinen bilgilerin tespiti için çalışma yapıldığını söyleyen tahkikat sorumlusu, incelemeye alınan Ada Hospital’e ait dosyalar arasında, 12 dosyayla ilgili araştırmanın devam ettiğini ifade etti.

Zanlıların serbest kalmaları halinde, alınacak ifadelere ve tahkikata etki edebileceğini söyleyen Baz, zanlıların tutukluluk sürelerinin 5’er gün daha uzatılmasını talep etti.

Mahkemede söz alan, kıdemli Savcı Erdinç Akyener de TC Adli Tıp kurumundan sözlü olarak gelmesi beklenen, fetuslar ve 34 haftalık bebeğin otopsisiyle ilgili ön raporun kendileirne henüz ulaşmadığını belirterek, ülkede kriminal laboratuar ve adli tıp kurumunun bulunmamasının çok büyük ve önemli bir eksiklik olduğuna vurgu yaptı.

Zanlı avukatlarıysa, 5 günlük tutukluluk talebine itirazda bulunmadı.
Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğulları tarafları dinledikten sonra yasa dışı kürtaj zanlılarının tutukluluk sürelerinin 5’er gün uzatılmasına karar verdi.

BRTK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.