1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. YASAKLANDI AMA BAKIN NE OLDU
YASAKLANDI AMA BAKIN NE OLDU

YASAKLANDI AMA BAKIN NE OLDU

Yasaklandı ama bakın ne oldu

A+A-

Twitter'ın dün gece 23.45 sularında kapatılmasının ardından kullanıcılar DNS değiştirerek veya VPN gibi servisleri kullanarak siteye girmeye çalışıyor. Peki yasak kararıyla birlikte dün geceden bu yana Twitter'a atılan tweet sayısında düşüş var mı?

Twitter'da günde ortalama 1 milyon 800 bin tweet atılıyor. Twittertürk'ün raporuna göre dün gün boyu atılan tweet sayısı 1 milyon 750 bini aşarken, yasak kararına rağmen bu sabah saatlerine kadar Türkiye'de 500 bini aşkın tweet atıldı. Sadece 10 saatte tweet sayısı 500 bine ulaşırken, bu rakam bu şekilde artmaya devam ederse atılan tweet sayısında herhangi bir düşüş olmayacağı söylenebilir.

Diğer bir deyişle kullanıcıların pek çoğu ayarlarını değiştirerek Twitter'a girmeyi ve yasağı aşmayı başarmış gibi görünüyor.

YASAKLANIR YASAKLANMAZ DÜNYADA TREND OLDU

Twitter'a erişim yasağının gelmesiyle birlikte kısa sürede alınan yasak kararı dünya gündemine oturdu. Gece saatlerinde Twitter'ın dünya trendi listesine #TwitterisblockedinTurkey ve #TurkeyBlockedTwitter hashtag'leri kısa sürede yer buldu ve ilk sıralara yerleşti.

DÜNYA TWITTER YASAĞINI KONUŞUYOR

Dünya genelinde pek çok ülkede Türkiye'deki Twitter yasağı konuşuluyor ve bu yasak ülkelerin trend listesine girmiş durumda.

 

Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.