1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASAL SINIRLAMA GETİRİLMESİ İSTENDİ
YASAL SINIRLAMA GETİRİLMESİ İSTENDİ

YASAL SINIRLAMA GETİRİLMESİ İSTENDİ

Dr. Remzi Gardiyanoğlu;

A+A-

 

Serbest Çalışan Hekimler Birliği, ülkede arttığını belirttiği alkollü içecek reklamlarına, ivedilikle yasal sınırlama getirilmesini istedi.

Birlik Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu yazılı açıklamasında, “yol kenarlarındaki reklam panolarında, yazılı ve görsel basında, halka açık organizasyonlarda alkollü içecek reklamlarına rastlamanın adeta doğal hale geldiğini” belirterek, alkollü içeceklerin marketlerde kolayca görülebilecek yerlerde sergilendiğini kaydetti.

Alkollü içecek reklamlarının çocuk ve gençleri de özendirecek şekilde yapıldığını belirten Gardiyanoğlu, şu uyarılarda bulundu:

“Sigara ve alkol, uyuşturucu madde kullanımına geçişte köprü olma özelliği taşımaktadır. 28 Avrupa Birliği ülkesinin 21’inde, alkol reklamlarına ya yasak ya da kısıtlama getirilmiştir. Ülkemizde, alkollü içecek reklamlarına ve satış şekillerine sınırlama getirilmesi ile ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği yönetim kurulu olarak, ülkemizdeki uyuşturucu ile mücadelede, önleyici tedbirler arasına alkol reklamlarına ve satış şekillerine yasal düzenlemelerin de eklenmesinin yerinde bir uygulama olacağını vurgularken, konu ile ilgili tüm devlet kurumlarını gerekli yasal düzenlemeleri ivedilikle yapmaya davet ediyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.