1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASALARDAKİ CİNSİYET AYRIMCILIĞINI İZLEME KOMİTESİ TOPLANDI
YASALARDAKİ CİNSİYET AYRIMCILIĞINI İZLEME KOMİTESİ TOPLANDI

YASALARDAKİ CİNSİYET AYRIMCILIĞINI İZLEME KOMİTESİ TOPLANDI

Yasalardaki Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi, Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı.

A+A-

Yasalardaki Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi, Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı.

Toplantıya, Komite Üyeleri Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) milletvekili Doğuş Derya, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili Zeki Çeler ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Erdal Özcenk katıldı.

Komite, en yakın bir zamanda hazırlanacak eşcinselliği suç sayan maddeleri kaldıran yeni bir Ceza (Değişiklik) Yasa Önerisini Meclis Başkanlığına sunma kararı aldı.

Toplantıda “Kadınlara Karşı Her Türlü Ayırımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi”nin (CEDAW) İhtiyari Protokolünün Meclis tarafından da onaylanması için Başbakanlıkla istişare ederek gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Aile (Evlenme ve Boşanma) Yasası ile Vasiyetnameler ve Veraset  Yasası üzerinde daha önceki dönemlerde başlatılan değişiklik çalışmalarının genişletilerek ilgili kişi ve kurumların da Komite’de görüşleri alınarak günümüz koşullarına uygun Yasa Önerileri hazırlanmasına karar verildi.

Toplantıda bunların dışında,  İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ile Hukuk Dairesinden, kadına ve çocuğa yönelik şiddet  konularını içeren rapor veya diğer belgelerin istenmesi  kararı alındı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.