1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YASALARIN UYGULANMASI KONUSUNDA ÇOK EKSİKLİKLER VAR”
“YASALARIN UYGULANMASI KONUSUNDA ÇOK EKSİKLİKLER VAR”

“YASALARIN UYGULANMASI KONUSUNDA ÇOK EKSİKLİKLER VAR”

Meclis Başkanı Sibel Siber, gıda güvenliği konusunun üzerinde hassasiyetle durduğunu vurgulayarak, “Gıda Güvenliği Yasası’nın en kısa sürede yasalaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

A+A-

SİBER: “GIDA GÜVENLİĞİ KURULU ÜLKE ŞARTLARINA EN UYGUN YASAYI HAZIRLAMAK İÇİN ÇALIŞACAK. BİZ DE YASALAŞMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Meclis Başkanı Sibel Siber, gıda güvenliği konusunun üzerinde hassasiyetle durduğunu vurgulayarak, “Gıda Güvenliği Yasası’nın en kısa sürede yasalaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başbakanlığı döneminde oluşturulan Gıda Güvenliği Kurulu’nun ülke şartlarına en uygun yasayı hazırlamak için çalışacağını kaydeden Siber, “Meclis Başkanlığı görevini alırken bir süre koymuştum, bu süreye 2 ay demiştim. Ümit ediyorum ki Kurul, insan sağlığını direk ilgilendiren bu yasayı büyük özveriyle hazırlayıp kısa sürede Meclis’e gönderecek. Bizde yasayı geçirmek ve takipçisi olmak için çalışacağız” dedi.

Meclis Başkanı Sibel Siber, bugün Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Oya Fedai ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

GIDA GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ

Kabulde konuşan Başkan Siber, gelişen teknolojiyle birlikte gıda güvenliği tartışmalarının da gündeme geldiğini ifade ederek, gıda güvenliğinin önemimin git gide arttığını söyledi.

“Sağlıklı gıda tüketimi” ile “sağlıklı olma” arasındaki ilişkiye dikkat çeken Sibel Siber, “Sağlıklı gıda tüketip tüketmediğimizin yasalarla, denetimlerle ve bilim insanlarıyla kontrol altına alınması gerekiyor” dedi.

Başbakanlığı döneminde oluşturdukları Gıda Güvenliği Kurulu hakkında kısa bir bilgi veren Siber, “Kurulun birinci görevi Gıda Güvenliği Yasası üzerinde çalışmak ve ülke şartlarına en uygun yasayı hazırlamaktır” ifadesine yer verdi.

“YASALARIN UYGULANMASI KONUSUNDA ÇOK EKSİKLİKLER VAR”

Konuşmasında ülkedeki yasaların uygulanması konusunda çok eksiklikler olduğuna da dikkat çeken Siber, gıda ve sağlık alanındaki yasaların gecikme kabul etmeyeceğini vurguladı.

YASA TASARISI VE ÖNERİLERİ MECLİSİN WEB SAYFASI

Yasların halk için olduğuna dikkat çeken Sibel Siber, halkın yasaların hazırlanma sürecine katılımını artırmanın Meclisin birincil görevi olduğunu söyledi, bu amaç için hazırlanan web sitesine dikkat çekti.

Siber, “Şu anda görüşülmekte olan yasa tasarısı ve önerileri meclisin web sitesinde vardır. Tasarı ve önerilerle ilgili görüşü ve bilgisi olanlar web sitesi aracılığıyla bize ulaşabilir. Sitedeki, her bilgi, görüş ve öneri titizlikle değerlendirilecek. Halkımız bundan emin olabilir” dedi.

Gıda Güvenliği Yasası’nın da Meclis’e gelir gelmez web sitesinde yer alacağını dile getiren Sibel Siber,  “Görüş ve öneriler halkın süzgecinden de geçerek tekrardan değerlendirecektir” ifadesine yer verdi.

FEDAİ: “DİLEĞİMİZ KURULDAKİ HERKESİN GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMASI VE SİZİN DE BAŞLATTIĞINIZ ÇALIŞMANININ TAKİPÇİSİ OLMANIZDIR”

Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Oya Fedai ise, Siber’in Başbakanlığı döneminde gıda güvenliği konusunu sürekli gündeme taşıdığını ve Gıda Güvenliği Kurulu oluşturulması yönünde çalışma başlattığını anımsattı.

Yeni hükümet döneminde Gıda Güvenliği Kurulu’na gerekli atamaların yapıldığını söyleyen Fedai, kurulun çalışmalara başlayacağını belirtti.

Fedai, “Kurula atanan herkesin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiği görüşündeyiz. Ülkemizin çağdaş bir gıda mevzuatına kavuşma zamanı geldi de geçti bile. Dileğimiz kuruldaki herkesin görevini en iyi şekilde yapması ve Sibel Siber’in de başlattığı çalışmanın takipçisi olmasıdır” dedi.

Oda Başkanı Oya Fedai, Meclis Başkanı Siber’e yeni görevinde başarı da diledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.