1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YASALLIĞI KONUSUNDAKİ TARIŞTIŞMALAR
YASALLIĞI KONUSUNDAKİ TARIŞTIŞMALAR

YASALLIĞI KONUSUNDAKİ TARIŞTIŞMALAR

Ekonominin, bugün geldiği noktada, kimlerin sorumlu olduğunu bulmak için kurulan Araştırma Komitesi’nin, yasal olup olmadığı tartışmalarının sürdüğü belirtildi.

A+A-

Ekonominin, bugün geldiği noktada, kimlerin sorumlu olduğunu bulmak için kurulan Araştırma Komitesi’nin, yasal olup olmadığı tartışmalarının sürdüğü belirtildi.

Alithia gazetesi, Rum Başsavcı Petros Kliridis’in, Simerini gazetesine yapmış olduğu “komite konusunda, kendisine hiçbir şey sorulmadığı ve komitenin kurulması konusunda herhangi bir onay vermediği” şeklindeki açıklamasının tartışmalara neden olduğunu yazdı.

Habere göre Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı İonas Nikolau, konu hakkında yaptığı açıklamada Araştırma Komitesi’nin kurulmasına ilişkin olarak Başsavcının uzaman görüşünün gerekli olarak addedilmediğini ancak tüm belgelerin ve faaliyetlerin Başsavcı Kliridis ile işbirliği içerisinde yapıldığını söyledi.

Rum Bakanlar Kurulu’nun, ilk andan itibaren bu komitenin atanması niyetini ortaya koyduğunu belirten Nikolau, Başsavcı Petros Kliridis’ten, Bakanlar Kurulu’na yönelik, öneriyi ve komitenin görev yertkilerini yazmasını istediklerini ifade etti.

Başsavcı ile işbirlikleri sırasında Bakanlar Kurulu’nun yetkisi konusunda herhangi bir anlaşmazlık veya aksi bir görüşün dile getirilmediğine de dikkati çeken Nikolau Kliridis’ten yazılı görüş talep etmediklerini de doğruladı.

RUM BAŞKANLIK VE AKEL ARASINDA TARTIŞMA

Gazete Başsavcı Kliridis ve Adalet Bakanı Nikolau’nun açıklamalarının, AKEL ve Rum Başkanlığı arasında tartışmalara neden olduğunu ve her iki tarafın gün boyunca karşılıklı açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Habere göre AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis yaptığı açıklamada sahte gösterilerle kamu oyunu yanıltma çabasından bahsederek hükümet edenlerin bir haftadan beridir sürekli olarak, yasa dışı Araştırma Komitesi’ni haklı çıkarmak için Başsavcının görüşüne atıfta bulunduğunu söyledi.

Hükümet adına açıklama yapan Viktoras Papadopulos ise AKEL kanadında, Araştırma Komitesi’ne verilen ifadeler sırasında gün yüzüne çıkanlardan dolayı, bir panik havasının bulunduğunu belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.