1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAŞAMA VEDA ETTİ
YAŞAMA VEDA ETTİ

YAŞAMA VEDA ETTİ

Kıbrıs Türktarihi için önemli isimlerden biriydi;

A+A-

Kıbrıs Türk siyasi tarihinde olduğu kadar sağlık ve spor alanındaki hizmetleriyle de bilinen, Türk Cemaat Meclisi Başkan Vekilliği görevi yapan Dr. Necdet Himmet Ünel, Viyana’da 88 yaşında hayatını kaybetti.

TAK muhabirinin Ünel’in yakınlarından aldığı bilgiye göre, uzun yıllardır Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan Dr. Necdet H. Ünel, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Ünel’in cenazesinin nerede defnedileceği konusunda henüz netlik olmadığı öğrenilirken, Ünel’in eşinin ve kızının Viyana’da; pilot olan oğlunun ise Kıbrıs’ta yaşadığı belirtildi.

NECDET ÜNEL KİMDİR?

1926 yılında Limasol’da doğan Necdet Ünel, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve kadın-doğum dalında ihtisas yaptı. Viyana Üniversitesi’nde Kadın Doğum Kliniği’nde de ikinci kez ihtisas eğitimi alan Ünel, 1956’da Kıbrıs’a döndü ve kendi kliniğinde çalışmaya başladı.

Ünel, TMT’nin sağlık işlerinden sorumlu komutanlığı (dal 6) görevini yürüttü. 1960 seçimlerinde Türk Cemaat Meclisi Üyeliğine seçilen ve Meclis’in Başkan Vekilliği görevine de getirilen Necdet Ünel, 1961 yılı sonunda bu görevinden istifa etti. 1970’te ise Lefkoşa bölgesinden Temsilciler Meclisi Türk Üyeliğine seçildi ve Kıbrıs Türk Yönetimi Meclis Başkanlığı yaptı.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu kurucularından olan ve başkanlığını da yapan Ünel, Hekimler Birliği’nin ve ardından da Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin kurucularından ve eski başkanlarındandı.

Viyana’da yaşarken bir süre Kıbrıs Türk yönetimlerinin fahri konsolosluk görevini de yürüten Dr. Necdet Ünel, İngilizce, Almanca ve Rumca biliyordu.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.