1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR, BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE”
“YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR, BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE”

“YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR, BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), Devrimci Komünist Birlik (DKB) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü yayımladıkları bildirilerde çıkan savaşların kapitalizm ve emperyalizmden kaynaklandığı savundu.

A+A-

TDP GENÇLİK, BAY-SEN VE  DEVRİMCİ KOMÜNİST BİRLİK'TEN 1 EYLÜL MESAJI

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), Devrimci Komünist Birlik (DKB) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü yayımladıkları bildirilerde çıkan savaşların kapitalizm ve emperyalizmden kaynaklandığı savundu.

TDP GENÇLİK ÖRGÜTÜ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü tarafından yayımlanan Dünya Barış Günü mesajında “TDP Gençlik her zaman ezene karşı ezilenin, sömürene karşı sömürülenin, işgalciye karşı işgal edilenin yanında olmuş ve olmaya da devam edecektir. Bizler için masum insanların yaşamları güç kavgalarından, Pazar arayışlarından, doğal kaynak rezervleri arayışlarından, kar maksimizasyonundan kısaca her türlü bireysel, şirketsel yada Ülkesel çıkardan çok daha önemlidir” denildi.

Savaşların pazarlara, kaynaklara ve ucuz iş gücüne duyulan ihtiyaç, “her şeyi tüketmek” üzerine kurulan yasanın var olma çabası, büyük yatırımlar yapılan ve kaçakçılığı ile büyük paralar kazanılan silah sanayisinin istekleri, Anti Demokratik iktidarların kendi içlerindeki tekelleşme girişimi nedeniyle çıktığı kaydedilen TDP Gençlik mesajında “Barışa emek ve gönül vermiş bütün yol arkadaşlarımızın Dünya Barış gününü kutlar. Büyük üstat Nazım Hikmet’in de dediği gibi “Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür, Bir Orman Gibi Kardeşçesine” diyerek noktalamak isteriz” ifadelerine yer verildi.

BAY-SEN

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda “Başta kan gölüne dönen Ortadoğu olmak üzere dünyanın barışa en fazla ihtiyaç duyduğu gündeyiz" dedi.

Sakallı mesajında, “Ne yazık ki, dünya barış gününde, emperyalist güçlerle onların uzantılarının kan gölüne çevirttiği özellikle Ortadoğu ve İslam coğrafyasında hüzün, gözyaşı ve zulüm var. Umarım en kısa sürede orta doğuya barış gelir ve bu zulümler sona erer” ifadelerine yer verdi.

DEVRİMCİ KOMÜNİST BİRLİK

Devrimci Komünist Birlik (DKB) Sözcüsü Yusuf Alkım ise yayımladığı mesajında “emperyalist” güçlerin “bugün yine ülkemiz üzerinde işgal ettikleri konumları ile bölge halklarına karşı savaş yürütmektedirler” iddiasında bulundu

Alkım, “Şimdi bu savaşlara bir yenisini eklemeye, kendi elleri ile örgütledikleri iç savaşı bahane ederek Suriye’ye karşı ülkemizdeki gasp ettikleri askeri üsleri de kullanarak saldırı hazırlıkları yapmaktadırlar” dedi.

Emperyalist olarak nitelediği ülkelerin adadan gitmediği sürece adada çözüm olmayacağını savunan Alkım, “Ülkemizin yeniden birleşmesinin tek yolu, başta ülkemizdeki tüm işçi, emekçi ve demokrat ve devrimci kesimlerin ve bununla birlikte Türkiye, Yunanistan’daki sömürülen işçi, emekçi, ilerici, demokrat ve devrimci kardeşlerimizle birlikte oluşturacağımız ülkemizi bölen ve dünyayı yeni bir felakete sürükleyen emperyalistlere karşı birlikten geçmektedir!” dedi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.