1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAŞAMAK İÇİN KAÇTIM, BENİ BIRAKMAYIN
YAŞAMAK İÇİN KAÇTIM, BENİ BIRAKMAYIN

YAŞAMAK İÇİN KAÇTIM, BENİ BIRAKMAYIN

Yaşamak için kaçtım, beni bırakmayın

A+A-

Yunanistan diye Alsancak bölgesine bırakılan 10 Suriyeliden bir kişi yakalandı 9’u ise kayıp. Alhusaini mahkemede kendini savundu

9 SURİYELİ KAYIP: Mersin’den Yunanistan’a gitmek için balıkçı teknesine binen ve sahibine 2 bin Euro veren Suriyeliler, KKTC karasularına bırakıldı. Yunanistan’a geldiğini sanan Suriyeliler acı gerçekle yüzleşti. 1 Suriyeli tutuklandı, 9’u kayıp

 Devrim DEMİR

Ülkelerinde savaş nedeniyle kaçan ve başka ülkelerde kendilerine yeni bir hayat arayan Suriyelilerin dramı yürek burkuyor.

Mersin’de anlaştıkları bir balıkçı teknesi tarafından Yunanistan’a götürülecekleri vaadiyle kandırılan 10 Suriyeli önceki gün Alsancak’ta “Escape” bölgesine bırakıldı.

Suriye vatandaşı Kutaiba Al Husaini, Girne Turizm Limanı’ndan çıkış yapmak isterken, ülkeye kanunsuz yollardan giriş yaptığı gerekçesi ile tutuklandı. Al Husaini, polise verdiği ifadede kendileri ile anlaşan balıkçı teknesinin 2 Bin Euro karşılığında Yunanistan’a götürüleceği vaadiyle kandırıldığını ve KKTC’ye bırakıldığını söyledi.

Balıkçı teknesi tarafından Alsnacak’ta “Escape” bölgesine bırakılan 9 Suriyeli ise polis tarafından aranıyor.

Al Husaini, tutukluluk talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, zanlı hakkında soruşturmanın devam ettiğini belirterek 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.
 
“Yunanistan’a getirdik” diye kandırıldılar

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lapta Polis Karakolunda görevli polis memuru İbrahim Güleç, zanlı Kutaiba Al Husaini’nin KKTC’ye “Yetkili makamlardan izinsiz giriş” suçlaması ile tutuklandığını anlattı.

Polis memuru İbrahim Güleç, zanlının 19 Ağustos tarihinde Mersinde Yunanistan’a götürülmek üzere iki bin Euro karşılığında bir balıkçı teknesi ile anlaştığını söyledi.

Güleç, zanlı ve henüz tespit edilemeyen 9 Suriye vatandaşının önceki gece Alsancak’ta “Escape” bölgesine Yunanistan’a getirildikleri gerekçesi ile bırakıldığını kaydetti.
 
Kişi başı 2 Bin Euro aldılar   

Polis memuru İbrahim Güleç, zanlı Kutaiba Alhusaini’nin 20 Ağustos tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilip tutuklandığını kaydetti.

Polis, zanlıdan yapılan sorgulamada Mersin’de bir balıkçı teknesi ile iki bin Euro karşılığında Yunanistan’a götürüleceği vaadiyle kandırılıp KKTC’ye getirildiği yönünde ifade verdiğini söyledi.
 
9 kişi aranıyor    

Soruşturma memuru, zanlı ile getirilen 9 kişinin hala kayıp olduğunu ve balıkçı teknesinin de bulunması için girişimlerde bulunduklarını kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Güleç, zanlının 3 gün tutuklu kalması talebinde bulundu.
 
Savunması yürek burktu

Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun’un söz hakkı vermesi üzerine zanlı Kutaiba Alhusaini kendini savundu. Al Husaini, “Ailemi ve 2 çocuğumu Suriye’de sınırda bıraktım. Ailem orda, ben yaşamak için geldim” ifadesini kullandı.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.