1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YAŞAMASI MUCİZE DEDİLER O İSE..
YAŞAMASI MUCİZE DEDİLER O İSE..

YAŞAMASI MUCİZE DEDİLER O İSE..

Yaşaması mucize dediler o ise

A+A-

Stephanie Turner, 23 yaşında ve bu yaşa gelmesi aslında bir mucize çünkü genç kadının çok nadir görülen bir hastalığı var. Palyaço bebek sendromu denilen hastalık, derisinin normalden 7 kat daha hızlı büyümesine neden oluyor ve hastaların çoğu dünyaya geldikten çok kısa bir süre sonra hayatını kaybediyor.

23 yaşındaki Turner hem bu hastalıkla ABD'de yaşayan en "yaşlı" insan hem de iki çocuk annesi. Eşinin hastalığına aldırmadığını söyleyen Curtis Turner eşini şöyle anlatıyor, "Onu gördüğümde cilt hastalığı olan birini görmedim. Ben sadece güzel bir kadın gördüm. Eğlenceli ve her şeyi olumluya çevirmeye çalışan bir kadındı."

"HER ZAMAN ANNE OLMAK İSTEDİM"

Her zaman anne olmak istediğini söyleyen Turner, "Çocuk sahibi olup olamayacağımı bilmiyordum ancak hep istedim. Benim hastalığımda hamile kalan kimse daha önce olmamıştı. Ayrıca hamilelik süresince karnım gerilecekti ve cildimin bununla başa çıkabileceğinden emin değildik." diyor.

KREM SÜRMESİ 15 DAKİKASINI ALIYOR

Cildini tek bir kere kremlemesi bile 15 dakika süren Turner'ın bir diğer endişesi ise çocuklarının aynı hastalığı taşıyıp taşımayacağıydı. Ancak palyaço bebek sendromu denilen hastalığa yakalanması için hem anne hem de babanın kusurlu geni taşıması gerekiyor. Baba Curtis Turner bu geni taşımadığı için sağlıklı iki çocuğu olan Stephanie'nin hamileliği beklenenin aksine hastalığına iyi gelmiş.

PALYAÇO BEBEK SENDROMU NEDİR?
Palyaço bebek sendromu son derece nadir görülen bir hastalık ve cildin maviye dönmesi, soluklaşması ile kendisini gösteriyor. Sendrom, derinin normalden 7 kat daha hızlı büyümesiyle ortaya çıkıyor ve kalın, deri dökülmesi gibi şikayetlere neden oluyor. Deri çok kalınlaştığı için her gün en az 4 defa merhemlerle kazınması gerekiyor ve bu sendrom ile dünyaya gelen bebeklerin çoğu dünyaya geldikten kısa bir süre sonra hayatını kaybediyor

1-396.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.