1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAŞANAN İNTİHAR ACI VE ENDİŞE VERİCİ
YAŞANAN İNTİHAR ACI VE ENDİŞE VERİCİ

YAŞANAN İNTİHAR ACI VE ENDİŞE VERİCİ

Yaşanan intihar acı ve endişe verici

A+A-

Lefkoşa Mahalli Barosu Başkanı Arzu İzveren, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde yaşanan intihar olayının acı ve endişe verici olduğunu belirterek, sorgu odaları ve hücrelerde kamera sistemi bulunmamasını eleştirdi.

Lefkoşa Mahalli Barosu adına yazılı bir açıklama yapan İzveren, bir an önce hücrelere ve zanlıların tutulduğu yerlere kamera sistemi konulması, gerekli idari tedbirlerin ivedilikle alınması ve tutuklu hakları ile ilgili çağdaş, hukuka uygun ve insan haklarına saygılı yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Polis Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, zanlı Imran Osmanov'un, soygun suçundan tutuklu bulunduğu sırada intihar ederek öldüğünün belirtildiğini kaydeden İzveren, zanlının polis nezaretinde iken intihar ederek ölmesinin makul bir açıklaması bulunmadığını savundu. İzveren, bundan sonraki sürecin ve soruşturmanın hassasiyetle yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

İzveren açıklamasında, “Bu husus kamu menfaati ve vicdanı için gerekli olduğu kadar Polis Teşkilatı’nın güvenirliğini sağlamak için de elzemdir. Şayet bir ihmal var ise, ihmali olanlar aleyhine cezai kovuşturma ve/veya disiplin kovuşturması yapılması son derecede önemlidir. Unutulmamalıdır ki, toplumda bu olay ile ilgili olarak halkın zihninde soru işaretlerinin kalmaması gerekmektedir” ifadesine yer verdi.

İzveren, benzeri bir vakanın daha önce Merhum Mehmet Vechi olayında da yaşandığını, benzeri olayların tekrarlanmaması için bir takın tedbirlerin alınmasının gündeme getirildiğini, ancak halen bir düzenleme yapılmadığını, sorunların devam ettiğini ifade etti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.