1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ YAŞANAN SORUNLAR SİSTEM VE UYGULAMA KAYNAKLI OLABİLİR”
“ YAŞANAN SORUNLAR SİSTEM VE UYGULAMA KAYNAKLI OLABİLİR”

“ YAŞANAN SORUNLAR SİSTEM VE UYGULAMA KAYNAKLI OLABİLİR”

UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, Meclis Genel Kurulu’nda eğitim ile ilgili yaptığı gündem dışı konuşmasında..

A+A-

DÜRÜST, EĞİTİMDEKİ SIKINTILARI GÜNDEME GETİREREK , EKSİKLİKLERİN KISA SÜREDE GİDERİLECEĞİNE İNANMADIĞINI SÖYLEDİ

ARABACIOĞLU: “ YAŞANAN SORUNLAR SİSTEM VE UYGULAMA KAYNAKLI OLABİLİR”

UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, Meclis Genel Kurulu’nda eğitim ile ilgili yaptığı gündem dışı konuşmasında, hükümete gelenlerin geçmişte yapılan uygulamaları eleştirmek yerine kendi doğrularını hayata geçirmesi gerektiğini belirterek, yeni eğitim döneminde yaşanan sıkıntıları değerlendirdi.

Londra’ya gönderilen öğretmenlerle ilgili de işlemlerin hızlandırılması konusunda Eğitim Bakanı’na çağrıda bulunan Dürüst, okullarda kullanılacak kitapların ulaşmadığıyla ilgili de bilgiler aldıklarını kaydetti.

Eğitim planlamasında bütçenin yüzde 15 arttırılması gerektiğini dile getiren Dürüst, özellikle 4 yaşla ilgili sıkıntıları da ortaya koyarak öğretmen kadrolarındaki kısıtlamalar sonrasında 4 yaşla ilgili açılımın yapılamayacağını, bunun sonrasında da hükümet programındaki açılım planının ne olduğunu bilemediğini; açıklama beklediğini söyledi.

Dürüst, eğitim ve sağlık konularında kısıtlamaya gidilmesini doğru bulmadığını ifade ederek, “Kamu Hizmeti Komisyonu’nun pozitif ayrımcılık yaparak, hükümete, geçicileri, sınavı sonra yapılması koşuluyla atama hakkı vermesi” noktasında tebrik etti.

Eksikliklerle başlayan eğitim yılında, eksikliklerin kısa sürede giderileceğine inanmadığını dile getiren Dürüst, “Beyarmudu İlkokulu’nun kapatılması bir ilktir” dedi.  Kendi döneminde öğrenci sıkıntısı çeken okullara yaptıkları katkıları ve kapanmalarına nasıl engel olduklarını da anlatan Dürüst, yarın bina açılışı gerçekleştirilecek Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin de herkese hayırlı olmasını diledi.

Dürüst, geçici öğretmen sınavının takipçisi olacaklarını ancak öğrencilerin dönem içerisinde öğretmen değiştirmesinin de olumsuz sonuçlar doğuracağını kaydetti. Dürüst, okullardaki 9’uncu sınıflarla ilgili söylemlerin nereye varacağını bilemediğini; hükümetin bu konuda halka ve kendilerine açıklama yapması gerektiğini vurguladı.

Eğitim öğretim açısından hükümet programını eksik bulduğunu ve vizyon konusunda  ilgi edinemediğini ifade eden Dürüst, eğitim konusunun hükümetin gündeminde daha çok yer alması gerektiğini söyledi.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, eleştirileri yanıtlamak için söz alarak, 3 haftalık bakanlık döneminde bir dizi olağanüstü karar alındığını ve şaibe iddiasında bulunan çıkmamasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Münhaller geçmeden nakiller yapılmasının kendisini “çok fazla” sıkıntıya soktuğunu dile getiren Arabacıoğlu, yaşanan sorunların sistem ve uygulama kaynaklı olabildiğini belirtti.

Arabacıoğlu, Beyarmudu İlkokulu’nu kapattıklarıyla ilgili bir söylemleri olmadığını; okulu teknik okula dönüştürmek için adım attıklarını ifade ederek, okulların açıldığı dönemin çok dinamik olduğunu ve öğretmenleri atamayı hala tamamlamadıklarını söyledi.

Olağanüstü bir süreçten geçildiğini dile getirerek, 9 sınıflarda gerçek anlamda bir sorun yaşandığını ve bu sorunu çözmek için mesleki eğitim veren okulların çoğaltılması gerektiğini belirten Arabacıoğlu, yapacakları çalışmalar sonrasında 8. ve 9. sınıfları mesleki teknik okullara yönlendirmeyi planladıklarını belirtti.

Arabacıoğlu, ilkokulların 6 yıla çıkarılmasının da gündemlerinde olduğunu ancak eğitimlerini sürdüren öğrencilerin değil, karar alındıktan sonra kayıt yaptıranların eğitimlerine yeni sistemle devam edeceğini yineledi.

Müfredat kitaplarının 15 Ağustos’ta bakanlığa teslim edilmesi gerektiğini, hatta kendilerinin bu konuda sanayi odasından şikayetçi olduklarını ifade eden Arabacıoğlu, kendisinin yaptığı görüşmelerde bu dönem için eksik kitap olmadığını ancak yine de Dürüst’ün şikayetini inceleyeceğini söyledi.

Arabacıoğlu, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde eğitim verecek öğretmenlerin sadece 5 tanesinin Türkiye’den geldiğini kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.