1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YAŞANAN TALİHSİZLİK DEVLETİN ACİZLİĞİ”
“YAŞANAN TALİHSİZLİK DEVLETİN ACİZLİĞİ”

“YAŞANAN TALİHSİZLİK DEVLETİN ACİZLİĞİ”

“Yaşanan talihsizlik devletin acizliği”

A+A-

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, devletin desteğiyle yapılan Engelsiz Yaşam Evi inşaatının, arazinin yapıldığı alanın başka bir vatandaşın üzerine kayıtlı olması nedeniyle durmasını eleştirerek, “Yaşanan talihsizlik devletin acizliğidir. Birkaç memurun hatası yüzünden hem inşaat durdu, hem de böyle bir proje yarım kaldı” şeklinde konuştu
 
İsmail VOLKAN

İnşaatın temelinin şubat ayında atıldığını işaret eden Yücetürk, devletin yanlışlıkla başka bir vatandaşın malı üzerine milyonlarca TL harcaması ve olayın üç ay sonra ortaya çıkmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Yücetürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın yaşam evinin yapılacağı arsa konusunda proje başlamadan önce araştırma yaptığını da aktardı.

Ülkemizde 5 bin 600 civarında engelli olduğunu, bunlar arasında ailesi olmayan ve bakıma muhtaç kişilerin de bulunduğuna dikkat çeken Yücetürk, Engelsiz Yaşam Evi’nin projesinin başlaması için yıllardır mücadele ettiklerini anlattı.

Yaşanan talihsizliğin “Basit bir personel hatası” olduğunu söyleyen Yücetürk, inşaatının mahkeme kararıyla durdurulduğunu öğrendiklerinde büyük bir hüsrana uğradıklarını kaydetti.

Derviş Yücetürk, kendilerinin yaptığı araştırmada arazinin sahibinin başka bir yerden arsa talep ettiğini, bu nedenle işlemlerin de uzayacağını ifade ederek, yetkililerin bir an önce soruna çözüm bulmasını istedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.