1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAŞAR AKDOĞAN ALEYHİNE “TAAMMÜDEN ADAM ÖLDÜRME” DAVASI
YAŞAR AKDOĞAN ALEYHİNE “TAAMMÜDEN ADAM ÖLDÜRME” DAVASI

YAŞAR AKDOĞAN ALEYHİNE “TAAMMÜDEN ADAM ÖLDÜRME” DAVASI

“Ayak bileğinden tutup aşağı atmak suretiyle” cinayet suçlaması!

A+A-

Davanın ön duruşması nedeniyle davanın ilk tanığı olarak Polis Müfettişi Eren Gözügüzel dinlendi.

Müfettiş, 27 Aralık 2016’da sanığın kızı T.A.’nın doktor kontrolü sırasında “Babam benden hiç vazgeçmeyecektir” dediğini ancak 27 Temmuz 2017’de Sosyal Hizmetler Dairesi’nden bir memurun, kızın kendisine “babasının annesini balkondan aşağı attığını gördüğünü” söylediğini aktardığını belirtti.

Didem MENTEŞ

Girne’de 2016 Aralık ayında evinin balkonundan düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden Akile Nacisoy’un ölümüyle ilgili “cinayet” suçlamasından tutuklanan eşi Yaşar Akdoğan hakkındaki davanın ön duruşmaları başladı. Sanık Akdoğan’a “taammüden adam öldürme” davası da getirildi.

Savcılık, sanığı, eşi Akile Nacisoy’u ‘ayak bileğinden tutup aşağı atmak’ suretiyle “taammüden adam öldürme” ve “adam öldürme” davalarından itham etti.

Davanın ilk tanığı olarak dinlenen Polis Müfettişi Eren Gözügüzel, 27 Aralık 2016’da sanığın kızı T.A.’nın doktor kontrolü sırasında “Babam benden hiç vazgeçmeyecektir” dediğini ancak 27 Temmuz 2017’de Sosyal Hizmetler Dairesi’nden bir memurun, kızın kendisine “babasının annesini balkondan aşağı attığını gördüğünü” söylediğini aktardığını belirtti.

Sanık itham edildi

 “Adam öldürme” davasıyla ilgili sanık Yaşar Akdoğan dün Girne Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzuruna çıkarıldı. Davada İddia Makamında Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener’i temsilen Savcı Emine Taşkın ve sanık Yaşar Akdoğan’ın avukatı Boysan Boyra ile avukat Emre Kadri hazır bulundu.

Savbcı Akyener, sanığı, Girne Aşık Veysel Sokak Kali Apartmanı numara 2’de kalmakta olduğu eşi maktül Aklie Nacisoy’u, 10 metre yükseklikteki balkondan ‘ayak bileğinden tutup aşağı atmak’ suretiyle “taammüden adam öldürme” ve “adam öldürme” suçu işlemekten itham etti.

Akyener, daha sonra davanın ilk tanığı olarak Polis Müfettişi Eren Gözügüzel’i mahkemeye dinletti. Gözügüzel, soruşturmayla ilgili yaptığı işlemleri tek tek mahkemeye aktardı.

 “Babasının annesini balkondan aşağı attığını gördüğünü öğrendim”

Eren Gözügüzel, 30 Aralık 2016’da Girne Özel Hastanesi’nin karşısında ikamet eden maktüle Akile Akdoğan’ın ikametgâhının alt kısmında ölü olarak bulunduğunu öğrendiğini ve olay yerine gittiğini söyledi. Akabinde o dönem tanık olan Yaşar Akdoğan’ın şubeye sevkini sağladığını ve Akdoğan’ı sorguladığını aktaran Gözgüzel, Akdoğan’ın açık ifadesini temin ettiğini belirtti.

Gözügüzel, “27 Temmuz 2017 tarihinde (7 ay sonra) şubede olduğum bir sırada, Sosyal Hizmetler Dairesi’nden bir memur, sanığın kızı olan T.A.’nın kendisine “babasının annesini balkondan aşağı attığını gördüğünü” söylediğini öğrendim. Akabinde önemli bir mesele olduğu için bir yazı yazarak, tanığın çocuk olması nedeniyle bir psikoloji doktoru tarafından muayene edilmesini sağladım. Bu yazıya binaen tanık T.A., Sosyal Hizmetler Dairesi memuru S.K. ile birlikte Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde Dr. Ayşe Zeki tarafından muayene edilmesini sağladım. 7 Ağustos 2017 tarihinde T.A.’nın doktor eşliğinde ve tahkikat memuruyla birlikte ifadesi alınırken huzurda bulundum” dedi.

“Sanık Ağustos’ta tutuklandı”

Çocuğun ifadesi üzerine sanık Yaşar Akdoğan’ın tutuklanarak, 9 Ağustos 2017 tarihinde Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkararak aleyhine 2 gün tutukluluk emri alındığını anımsattı. Gözügüzel, aynı gün sanığın Girne Polis Müdürlüğü’ne götürülürken, sanığın “karakoldaki eşyaları içerisinde USB olduğunu ve içerisinde deliller olduğunu” söylemesi üzerine, sanığa yasal ihtarda bulunduğunu ve söz konusu USB’yi alarak incelenmek üzere tahkikat memuruna teslim ettiğini belirtti.

11 Ağustos 2017’de sanığı yeniden mahkemeye çıkarıp 5 gün ek tutukluluk aldığını, 17 Ağustos 2017’de ise sanığı teminata bağlanmasını sağladığını aktaran Gözügüzel, sanığın 2 ayı geçmeyen bir süre Merkezi Cezaevine hükümsüz tutuklu olarak gönderildiğini aktardı.

11 Kasım 2017’de ise İstanbul Adli tıp Kurumu’ndan gelen raporu temin ederek, tahkikat memuruna teslim ettiğini söyledi.

 “Kızı, ‘babam benden hiç vazgeçmeyecektir’ dedi”

Polis Müfettişi Eren Gözgüzel, şahadeti ardından avukat tarafından sorgulandı. Soruların sorular üzerine soruşturmayla ilgili ek bilgileri de aktardı. Eren Gözügüzel, bu meseleyle ilgili olarak 4 kişiden ifade aldığını söyledi. Müfettiş, sanığı sorguladığı ilk gün, eşi Akile Nacisoy’un ilaç (antidepresan) kullandığını söylemesi üzerine, tahkikat memuruna bunları evde arama yaparak alması için direktif verdiğini belirtti. Eren Gözügüzel, 27 Aralık 2016’da sanığın kızı T.A.’nın doktor kontrolü olduğu bir sırada kendisine, “Babam benden hiç vazgeçmeyecektir” dediğini aktararak, bunun öncesinde sanık ile Akilen Nacisoy’un ailesi arasında tartışma çıktığını ve iki tarafı sakinleştirdiğini ve kimseye özel bir şey sormadığını aktardı. Akile Nacisoy’ın vefatından itibaren T.A.’nın anneannesinin yanında ikamet ettiğini ama 27 Temmuz 2017’den sonra aile dostları Veli Esendağlı’nın yanında kaldığını aktardı. Müfettiş Gözügüzel, annesinin ölümünden sonra kızı T.A.’nın ilaç alıp almadığını bilmediğini vurgulayarak, bunu doktora sormadığını çünkü Dr. Ayşe Zeki’nin kızla ilgili detaylı bir rapor yazacağını bildiğini ifade etti. 

13 Kasım’da devam

Mahkeme, Eren Gözügüzel’in şahadeti ardından verdiği beyanı kendisine okuyarak, imzalamasını sağladı. Mesai saati nedeniyle meselenin tahkikat memuru Uğur Demir’in diğer duruşmada dinlenmesini sağlamak üzere oturumu 13 Kasım Pazartesi gününe erteledi.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.