1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Yaşlanmayı durdurabilecek 5 teknoloji!
Yaşlanmayı durdurabilecek 5 teknoloji!

Yaşlanmayı durdurabilecek 5 teknoloji!

Yaşlanmayı durdurabilecek 5 teknoloji!

A+A-

Ölümsüzlüğün keşfinin çok uzak olduğunu düşünüyorsanız, biraz durun ve bu yazımızı okuyun!

Her zaman genç kalmanızı sağlayacak bir çözüm olsaydı, bunu reddeder miydiniz? Çoğumuz, bir ömre yapmak istediği her şeyi sığdıramayacağını düşünüyor. Peki ölümsüzlükle ilgili çalışmalar ve çabalar, bir gün gerçekten sonuç verebilir mi? Bu, sadece yapılacak bir buluşa bağlı olabilir. İşte yaşlanmayı ortadan kaldırabilecek 5 teknoloji.

3 boyutlu baskısı alınmış organlar

Bu tür 3 boyutlu baskı almaya, yani canlı hücrelerden oluşan bir baskı oluşturmaya bioprinting adı veriliyor. Tüketici seviyesindeki 3 boyutlu yazdırmayla birçok ortak noktası bulunan bu yöntem, biyopsi veya kök hücre yoluyla elde edilen insan hücrelerini kullanarak 3 boyutlu hücreler oluşturabiliyor. Doktorlar, bu 3 boyutlu baskısı alınmış hücrelerin insan vücudundaki dokularla entegre olmasını umuyorlar.

Genç kan proteinleri

Geçen senenin sonlarındaki bir araştırmaya göre gençlerin kanlarının yaşlanma süreci, durdurulabiliyor. Hatta yaşlı olanlarda süreci geriye doğru işletmek mümkün. Bunun için sadece kan nakli yeterli oluyor. Fareler üzerinde yapılan araştırmalarda, genç fareden yaşlı fareye yapılan kan naklinde gençleşme etkileri gözlendi.

Gen terapisi

Fareler 2 yıl, kanaryalar 15 yıl ve yarasalar 50 yıl yaşıyor. Peki aradaki bu fark, nereden geliyor? Araştırmalara göre fark, genlerin bir veya fazlasında saklı. Bu "yaşlanma genleri" bulunursa, onları kapama şansımız olabilir. Bu tür genetik modifikasyona, "gen terapisi" adı veriliyor.

Anti-Aging hapları

Google'a ait Calico gibi sağlık firmaları, ölümsüzlüğe kavuşmamızı sağlayacak hapı gerçeğe dönüştürmek için çalışıyorlar. Çalışmalar henüz tamamlanmamış olsa da, doğru yönde ilerlediğimizi söyleyebiliriz. Sirolimus adı verilen karışım, maya, solucan ve farelerin ömrünü uzatabiliyor. Ancak sirolimus'un çok sayıda yan etkisi olduğundan ideal bir çözüm olduğunu söylemek zor. Bununla birlikte son araştırmalarda everolimus'un yaşlanma etkilerini kısmen geri döndürebildiği ortaya çıktı. Şimdiye kadar keşfedilenler bir yana, yakın bir gelecekte keşfedilecek daha fazla ilaçla yaşlanmanın önüne geçmemiz mümkün olabilir.

Akıl nakli

Bu fikir henüz hipotez olmaktan pek ileri gitmiyor, ancak yine de üzerinde düşünmeye değer. Akıl naklinde bilinciniz ve belleğiniz, beyninizden bir bilgisayara aktarılıyor. Bunun için teklif edilen iki yöntem var. Birincisinde tüm beyninizin son elektronuna kadar kusursuz olarak kopyalanması ve tüm bunların bir bilişim cihazında tekrar oluşturulması var.

İkinci yöntem ise beyninizdeki tüm nöronları zaman içinde biyolojik olmayan, ancak kusursuz bir alternatifle değiştirmeyi öngörüyor.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.