1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAŞLARI KÜÇÜK AMA SUÇLARI BÜYÜK
YAŞLARI KÜÇÜK AMA SUÇLARI BÜYÜK

YAŞLARI KÜÇÜK AMA SUÇLARI BÜYÜK

Yaşları küçük ama suçları büyük

A+A-

Mağusa’da 9 günde 4 markete girip sigara ve para çaldığı tespit edilen 17 yaşındaki iki gencin tutukluluk süresi uzatıldı

Nadire BAHADİ

Mağusa’da faaliyet gösteren 4 marketten toplam 3 bin 823 TL ve 200 Euro nakit para ile çok sayıda sigara çalan 17 yaşındaki zanlı Ö.O ile Y.Ö tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldılar.

“Dükkan açma”, “Sirkat”, “Kasti hasar” ve “Bir cürüm işlemek kastıyla dükkan açma” suçlamalarıyla aleyhlerinde soruşturma başlatılan 17 yaşındaki gençler mahkeme emri ile 6 gün daha tutuklu kalacak.

Güvenlik kamerası görüntüleri yakalattı

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Derman, zanlı Ö.O ile Y.Ö’nün 26 Şubat tarihinde saat 05:30 sıralarında Mağusa’da faaliyet gösteren “Yeniçağ Market” isimli iş yerinin giriş kapısına levye ile hasar verip içeriye girdikten sonra  bin 73 TL madeni paraları ve toplam değerleri 495 TL olan çeşitli markalardaki 3 karton sigarayı çaldıklarını açıkladı. Derman zanlı Ö.O’nun marketin güvenlik kamerasına müdahale etmek isterken hasara uğrattığını belirtti.

Zanlıların 5 Mart tarihinde ise saat 04:55 raddelerinde “Gedeş Market” isimli işyerinin önünde bulunan kafes telini kestiklerini belirten Derman, marketin sürme penceresini kırıp içeri girdiklerini ve 550 TL nakit para ile 30 paket sigara çaldıklarını açıkladı.

Zanlı Ö.O’nun 6 Mart tarihinde ise tek başına saat 03:10 sıralarında “Dağcılar Market” isimli işyerine girdiğini belirten Derman, Ö.O’nun alarm sisteminin devreye girmesi üzerine hiçbir şey çalamadan kaçtığını söyledi.

Zanlı Ö.O’nun, yine 6 Mart tarihinde bu kez saat 04:10 sıralarında “Sarp Video & Off Licence” isimli iş yerinin penceresinden içeriye girdiğini belirten Derman, zanlı Ö.O’nun marketteki buzdolabından 5 TL değerindeki enerji içeceğini alıp içtiğini söyledi. Derman zanlının içeriye girilen kapının üstündeki kilidi ise levye ile kırıp içeriye girdikten sonra 2 bin 200 TL ile 200 Euro nakit parayı ve 3 karton sigarayı çaldığını açıkladı.

Derman, zanlıların 8 Mart tarihinde güvenlik kameraları görüntülerinden tespit edilen eşkalleri ile Mağusa’da bulunduklarını açıkladı.

Yakalanınca itiraf ettiler

Zanlı Ö.O ile zanlı Y.Ö’nün gönüllü ifade vererek “Yeniçağ Market” ile “Gedeş Market”i beraber açtıklarını ve para ile sigara çaldıklarını itiraf ettiklerini belirten polis memuru Derman, zanlı Ö.O’nun ifadesinde de “Dağcılar Market” ile “Sarp Video&Off Licence” isimli iş yerini de açtığını itiraf ettiğini açıkladı.

Zanlıların evlerinde arama yapıldığını söyleyen Derman çalınan sigaraların bir kısmının bulunduğunu kaydetti.

Derman zanlıların olayda kullandıkları levye, 2 adet maske, çanta ve eldivenlerin ise Kaliland bölgesindeki ağaçlık alanda bulunduğunu açıkladı.

Polis soruşturmanın devam etmesi nedeni ile 17 yaşındaki gençlerin 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.