1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAŞLI KADINA ARACIYLA ÇARPARAK ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU
YAŞLI KADINA ARACIYLA ÇARPARAK ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

YAŞLI KADINA ARACIYLA ÇARPARAK ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

Zanlı İsmail Çelik dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Karşıyaka’da Nimeti Resa Hindi İsimli 78 yaşındaki yaşlı kadına çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla 2 günden beridir tutuklu olan araç sürücüsü İsmail Çelik dün yeniden mahkemeye çıkarıldı ve ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için teminatla serbest kaldı. Zanlının ayrıca sürüş ehliyetine de el konuldu.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülen teminat duruşmasında polis çavuşu Murat Yılmaz iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Murat Yılmaz, araç sürücüsü İsmail Çelik’in “Dikkatsiz ve tedbirsiz sürüş nedeniyle ölüme sebebiyet verme” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Polis çavuşu Murat Yılmaz, aracın muayenesinde herhangi bir mekanik soruna rastlanamadığını anlatarak, zanlının olay günü dikkatsiz ve süratli bir şekilde aracını kullandığını belirtti.

Yılmaz, zanlı İsmail Çelik’in aracında bulunan kişilerden ifade alındığını ancak çevrede başka görgü tanığı bulunmadığını ifade ederek, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.

Yılmaz, KKTC vatandaşı olan ve yargılanmadan kaçma ihtimali olmayan zanlının ileride görülecek davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için uygun bir teminata bağlanmasını istedi.

Savcı Mustafa Atakara, zanlının yurtdışına çıkışlarının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması ve KKTC vatandaşı bir kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedini imzalaması karşılığında serbest bırakılmasını istedi.

Avukat Derviş Akter’in teminat şartlarına itiraz etmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, zanlının yargılanmadan kaçmasının önlenmesi için teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla davaları görülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.