1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAVRULAR DENİZLE BULUŞTU!
YAVRULAR DENİZLE BULUŞTU!

YAVRULAR DENİZLE BULUŞTU!

100 kaplumbağa yavrusu dün akşam, mavi sulardaki yaşam yolculuğuna ilk adımı attı.

A+A-

Chelonia Mydas ve Caretta Caretta türü kaplumbağaların, Kuzey Kıbrıs’taki yumurtlama alanlarından olan Alagadi sahillerinde, yumurtalarından çıkan yaklaşık 100 kaplumbağa yavrusu dün akşam, mavi sulardaki yaşam yolculuğuna ilk adımı attı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti işbirliğinde, düzenlenen etkinliğe Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço,Çevre Koruma Dairesi temsilcilerinin de katıldığı etkinliğe, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yoğun ilgi nedeniyle Alagadi paljı yolunda trafik sıkışıklığı ve park yeri bulma sorunu yaşandı uzun araç kuyrukları oluştu.
Etkinlikte konuşan Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço, cemiyetin kuruluş süreci ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Geçmiş yıllarda ülke sahillerinde 400 450 yuva bulunurken bu yıl bu sayının 2 bine ulaştığını dile getiren Keço, “bu büyük bir başarının ve vatandaşların artan duyarlılığının göstergesidir” dedi.
Keço, cemiyetin Kuzey Kıbrıs Turkcell gibi firmaların katkıları ve gönüllü gençlerin çalışmalarıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü anlattı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, ise, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in, 19’uncu yaşını kutlamaya hazırlandığını anımsatarak, kuruluşlarından 2-3 yıl sonra cemiyetin kaplumbağaları koruma projesine destek vermeye başladıklarını anlattı.
Maden, bu gibi sosyal sorumluluk projelerine maddi katkı sağlamaktan çok, çeşitli etkinliklerle projeleri medya gündemine taşıyarak toplumsal farkındalığın arttırılmasına katkı sağlamanın daha önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, Chelonia Mydas ve Caretta Caretta türü 100 kaplumbağa yavrusu , gün batımıyla birlikte , denize bırakıldı.
Etkinliğe bu yıl vatandaşlar özellikle de çocuklar büyük ilgi gösterdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.