1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAVUZ ÇIKARMA PLAJI’NDA “ŞAFAK NÖBETİ”
YAVUZ ÇIKARMA PLAJI’NDA “ŞAFAK NÖBETİ”

YAVUZ ÇIKARMA PLAJI’NDA “ŞAFAK NÖBETİ”

Yavuz Çıkarma Plajı’nda coşkulu bir kalabalık “Şafak Nöbeti” tuttu

A+A-

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 39. yıldönümü, Yavuz Çıkarma Plajı’nda “Şafak Nöbeti” ile karşılandı. Plajda dün akşam toplanan kalabalık, Kıbrıs’a barış, Kıbrıs Türkü’ne özgürlük getiren Mehmetçik’in adaya ayak bastığı sahilde sabahın ilk ışıklarına dek nöbet tuttu.
Kıbrıs Türk halkının şehit ve gazilerine sevgi ve minnettarlığını göstermek amacıyla tutulan Şafak Nöbeti’nde saat 21.30’da bayraklarla alana gelinmeye başlandı ardından İstiklal Marşı okundu.

Tanpınar: Rumlar “Şafak Nöbeti”nden rahatsız oldu
Konserler başlamadan önce Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar, etkinlikte yaptığı konuşmasında, Kıbrıslı Rumların Şafak Nöbeti’nin tutulmasından dolayı rahatsız olduğunu ve şehitlerini hatırladıkları için nöbet tutulmamasını istediğini söyledi.
Fevzi Tanpınar, o zaman Kıbrıslı Rumların da noeli kutlamaması gerektiğine işaret ederek, 1963 yılında yaşanan Kanlı Noel nedeniyle çok sayıda Kıbrıslı Türk’ün evinden, canından ve malından olduğunu vurguladı.

Erol Evgin ve Gazi Set’ten konser
Ülkemizin sevilen gruplarından Gazi Set Orkestrası’nın verdiği konserin ardından Türkiye’nin duayen sanatçılarından Erol Evgin de konser verdi.
Erol Evgin, 20 Temmuz kutlamalarının birinci yılına da katıldığını belirterek, aradan geçen yıllara rağmen coşkunun ve heyecanın yitirilmediğini kaydetti.

Meşalelerle yüründü
Konserlerin ardından kalabalık, ellerinde meşalelerle konser alanından plaja yürüdü ve denizden gelecek gazileri bekleyişe geçti. Bu arada şehitler için dualar okundu ve sahur ikramı yapıldı.
Duaların okunmasının ardından ise botlarla gelen gaziler sahilde şafak nöbetçileriyle kucaklaştı. Etkinlik, sabah ezanı ve şehitlerin ruhları için okunan dualarla sona erdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.