1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAVUZ ERTEN DAVASINDA KARAR!
YAVUZ ERTEN DAVASINDA KARAR!

YAVUZ ERTEN DAVASINDA KARAR!

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada...

A+A-

2 yıl yatacak!

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Yavuz Erten'i  2008- 2014 yılları arasında işlediği "sahte belgeyi tedavüle sürme", "geceleyin ev açma" ve "sirkat" suçlarından suçlu bularak 2 yıl hapse mahkum etti.

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev UlunayHüdaveri’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu.

"Başkasının kimliğine bürünerek yurt dışına çıktı"

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanık Yavuz Erten'in  2008 yılında Girne'de işlemiş olduğu suçlardan  teminata bağlanarak serbest kaldığını, sanığın teminat değişikliğine başvurarak başkasının kimliği ile davalarından yargılanmadan yurt dışına çıktığına dikkat çekti.

Temmuz ayından bu yana Merkezi Cezaevi’nde

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, başkasının kimliğine bürünerek yurt dışına çıkış yapan Yavuz Erten'in, Haziran ayında sahtelediği kimlikle yeniden ülkeye giriş yaptığını ve Temmuz ayında Gazimağusa'da "Geceleyin ev açma" ve "sirkat" suçlarından tutuklandığını kaydetti. Esendağlı sanık Yavuz Erten'in 23 Temmuz tarihinden bu yana Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğunu söyledi.

Esendağlı: İşlenen suçlar ciddi ve vahim suçlardır

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlısanığa ceza takdir ederken, tüm unsurları göz önünde bulundurduklarını söyledi. Sanığın itham edildiği ve aleyhine getirilen tüm davaları kabul ettiğini vurgulayan Esendağlı, sanığa en uygun cezanın hürriyetini bağlayıcı olduğunu söyledi. İşlenen suçların vahim ve ciddi suçlar olduğuna dikkat çeken Esendağlı, sanık Yavuz Erten'in işlemiş olduğu suçlardan 2 yıl hapse mahkûm ettiğini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.