1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAYALAŞTIRMA PROJESİ İÇİN İMZA TOPLANIYOR
YAYALAŞTIRMA PROJESİ İÇİN İMZA TOPLANIYOR

YAYALAŞTIRMA PROJESİ İÇİN İMZA TOPLANIYOR

Lefkoşa’da Arasta ile Asmaaltı’ndan bir grup esnaf çarşının yayalaştırılması yönünde imza topluyor.

A+A-

Lefkoşa’da Arasta ile Asmaaltı’ndan bir grup esnaf çarşının yayalaştırılması yönünde imza topluyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi halka ilişkiler biriminden yapılan açıklamada, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun, Asmaaltı Sokak ile Arasta Sokak’ın yayalaştırması projesiyle ilgili bölge esnafları yaptığı görüşmeler sürerken, 48 iş yeri sahibinin, Arasta ve Asmaaltı’nın yayalaştırılması yönünde imza topladığı bildirildi.

Açıklamada, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun projeyi destekleyen Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) yöneticileri yanında projeye karşı çıkan esnaf grubu ile de görüştüğünü aktardı.

Hürrem Tulga başkanlığındaki KTEZO heyeti ile gerçekleştirilen görüşmede Tulga’nın  Başkan Fellahoğlu’na projeye destek veren 48 işyeri sahibinin imzasını takdim ettiği belirtildi.

Projeye karşı çıkan esnaf  grubuyla da görüşen Fellahoğlu’nun esnafın projeyle ilgili düşünce ve kaygılarını dinledikten sonra onlara projenin bölgeye kazandıracakları yanında dünyadaki benzer örneklerden bahsettiği belirtildi.

Açıklamada Başkan Fellahoğlu’nun görüşme sonunda ilgili esnaf grubu ile Mağusa’da yayalaştırılmış çarşıda inceleme yapmak üzere randevulaştığı da bildirildi.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu yaptığı açıklamada, KTEZO’nun kendilerine destek vermesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, üzerine gittikleri kaçak büfe ve inşaatlarda  sivil toplum örgütlerinden destek görmediklerini söyledi.

Fellahoğlu destek görmeseler de doğruları yapmaya ve oluşan statükoyu yıkacaklarına belirterek, “yasalara uygun çağdaş modern Avrupai bir şehir yaratacağı”  dedi.

Fellaoğlu, KTEZO’nun desteğinin kendileri için büyük bir anlam ifade ettiğini de söyledi.

Öte yandan LTB yönetiminin, yayalaştırma projesinin bölgeye faydalarının daha iyi anlaşılması yönünde 16 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de  Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Toplantı Salonu’nda  bilgilendirme toplantısı düzenleme kararı aldığını bildirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.