1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAYIN YÜKSEK KURULU, IBRAF GENEL KURULU’NA KATILDI
YAYIN YÜKSEK KURULU, IBRAF GENEL KURULU’NA KATILDI

YAYIN YÜKSEK KURULU, IBRAF GENEL KURULU’NA KATILDI

Yayın Yüksek Kurulu (YYK), 19 – 20 Aralık tarihleri arasında Fas’ın Marekeş kentinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Yayın Otoriteleri Forumu’nun (IBRAF) 3. Yıllık Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

A+A-

ANA GÜNDEMİ “KÜÇÜKLERİN KORUNMASI” OLAN TOPLANTIDA TAVSİYE KARARI ALINDI

 Yayın Yüksek Kurulu (YYK), 19 – 20 Aralık tarihleri arasında Fas’ın Marekeş kentinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Yayın Otoriteleri Forumu’nun (IBRAF) 3. Yıllık Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

Türkiye’den Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) da yer aldığı Genel Kurul toplantısında Yayın Yüksek Kurulu’nu, Kurul Başkanı İlkay Diren ve Kurul Üyesi Feyzi Hansel temsil etti.

YYK’dan yapılan açıklamaya göre, toplantıya  KKTC ve Türkiye dışında Azerbaycan, Irak, İran, Suudi Arabistan, Senegal, Moritanya, Nijer, Bangladeş, Bahreyn ve Fas yayın otoritelerinin başkan ve temcilcileri katıldı.

IBRAF Yıllık Genel Kurul toplantısında, İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam Devletleri Yayın Birliği temsilcileri gözlemci olarak hazır bulundu.

GENEL KURUL’UN BU YILKİ GÜNDEMİNDE KÜÇÜKLERİN KORUNMASI VARDI

IBRAF 3. Yıllık Genel Kurul toplantısının  ana gündem maddesi olarak, üye ülkelerdeki radyo ve televizyon yayınlarının küçükler üzerindeki olumsuz etkileri ve bu etkilerin ortadan kaldırılması ele alındı.

Küçüklerin görsel ve işitsel medyanın etkilerinden korunmasıyla ilgili, Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Fas Görsel ve İşitsel İletişim Yüksek Otoritesi, Irak İletişim ve Medya Komisyonu ile KKTC Yayın Yüksek Kurulu ülkesel deneyim  ve ileriye dönük planlama faaliyetleri hakkında Genel Kurul’a sunum yaptılar.

Sunumlar sonunda Genel Kurul, IBRAF’a üye ülkelerde, küçüklerin medyanın olumsuz etkilerinden korunması için alınacak tedbirler konusunda tavsiye kararı üretti.

DÖRT ÜLKENİN DAHA FORUMA ÜYELİĞİ KABUL EDİLDİ

İslam İşbirliği Teşkilatı Yayın Otoriteleri Forumu  Genel Kurul toplantısında, Senegal, Moritanya, Nijer ve Bahreyn’in üyelik müracaatları değerlendirilerek Forum üyesi olarak kabul edildi.

Yeni üyelerle birlikte üye sayısı 25’e çıkan Forum’da,. KKTC’nin İslam İşbirliği Teşkilatı’ndaki statüsü gözlemci üye olmasından dolayı Yayın Yüksek Kurulu da, IBRAF’a gözlemci üye olarak katılıyor.

ÜYE DEVLETLERLE YAKIN TEMAS  KURULDU

Açıklamada, Yayın Yüksek Kurulu delegasyonunun, ev sahibi Fas  ile üye kuruluş delegasyonları, özellikle de Türkiye, Azerbaycan, Bangladeş ve İran delegasyonlarıyla sıcak temaslar kurma fırsatını yakaladığı bildirildi.

4. GENEL KURUL TOPLANTISI İRAN’DA

İslam İşbirliği Teşkilatı Yayın Otoriteleri Forumu 4. Genel Kurulu, 2014 yılında İran’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.