1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YAYLA ŞENLİĞİ”
“YAYLA ŞENLİĞİ”

“YAYLA ŞENLİĞİ”

Karadeniz Kültür Derneği tarafından düzenlenen geleneksel “Yayla Şenliği” bugün yapıldı.

A+A-

Karadeniz Kültür Derneği tarafından düzenlenen geleneksel “Yayla Şenliği” bugün yapıldı.

Alevkayası’nda yer alan ve bu yıl 20’ncisi düzenlenen şenlikte, konserler yer aldı, halk dansları gösterileri yapıldı ve kültürel sosyal etkinlikler düzenlendi. Şenlikte, Mehmet Akyıldız, Sinan Sami, Emine Genç, Meryem Akyüz ve Kerim Aydın da sahne aldı.

Vatandaşların bir araya gelip piknik yapıp eğlendiği şenliğin açılışına, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı İsmail Serdar Savaş, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz, derneğin çalışmalarını ve sıkıntılarını anlatarak, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Büyükyılmaz, derneğin Kasım ayında da İskele’de hamsi festivali düzenleyeceğini ifade ederek, ayrıca İskele Boğaz’da bulunan derneğe ait tesise de geçen ay trafik kazasında yaşamını yitiren Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut’un adını vereceklerini söyledi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı da, şenliğin, insanların kaynaşması ve sosyal aktivite olarak önemli olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların eğlenceli vakit geçirmesini temenni etti.

Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, 39 yıl önce adaya gelip bu toprakları vatan bilen Karadenizlilerin kültürlerini yaşatmak amacıyla yaptıkları etkinliğin önemine vurgu yaparak, dernek yönetimini tebrik etti.

Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel de, Karadeniz Kültür Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği şenlikle kültürünü yaşattığını ve gelecek nesillere aktardığını ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.