1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAZ AYLARINDA SU CEP YAKACAK!
YAZ AYLARINDA SU CEP YAKACAK!

YAZ AYLARINDA SU CEP YAKACAK!

Yaz aylarında su cep yakacak!

A+A-

 

Yaz aylarına girilirken özellikle su sıkıntısı çeken bölgelerdeki vatandaşlar, su sıkıntılarını gidermek için yine özel tankerlere başvuracak… KKTC Su Temin Projesi’nin tamamlanamaması vatandaşın su tedarik edebilmek için elini tekrardan cebine atacağını gösteriyor.

Su sıkıntısı yaşayan bölgelerde, özellikle yaz aylarında 4 kişilik bir aile suya yaklaşık olarak ayda 100 TL ödüyor. Ton başı 10 TL olan özel tankerle su tedariğinde, 10 günde bir su çağıran dört kişilik bir aile, tankerle su çağırırken belediyenden de hizmete almaya devam ederken, hem tankere hem de belediyeye ücret ödüyor. Böylece dört kişilik bir ailenin suya ödediği ücret 100 TL’yi aşıyor. Yazın gelmesi ve sıcakların artması da klima ihtiyacını doğururken, bu kez elektrik faturaları da şişiyor.

Lefkoşa bölgesinde su hizmeti sağlayan tankerle su tedarikçileri, Haziran-Eylül aylarının su talebi açısından en yoğun dönem olduğunu, bölge talebi açısından da Dumlupınar ve Küçükkaymaklı bölgelerinin tankerle suya yine en yoğun talep olan bölgelerden olduğunu belirtti. Suyun tonunun 10 TL olduğu belirtilirken dört kişilik bir ailenin özellikle yaz aylarında en az 10 günde bir su çağırdığı, bu talebin ihtiyaca göre artış veya düşüş gösterdiğini de vurguladılar.

Kıbrıs Postası - Firuzan NALBANTOĞLU

Yaz sıcaklarının kapıda olduğu aylara girilirken, KKTC’nin genelinde olduğu gibi Lefkoşa’nın da büyük sıkıntısı olan su konusu tekrardan gündemde. Asrın projesi olarak bilinen KKTC Su Temin Projesi’nin bir türlü tamamlanamaması vatandaşın su tedarik edebilmek için elini tekrardan cebine atacağını gösteriyor. Su sıkıntısı yaşayan bölgelerde, özellikle yaz aylarında 4 kişilik bir aile suya yaklaşık olarak ayda 100 TL ödüyor. Ton başı 10 TL olan özel tankerle su tedariğinde, 10 günde bir su çağıran dört kişilik bir aile, tankerle su çağırırken belediyenden de hizmete almaya devam ederken, hem tankere hem de belediyeye ücret ödüyor. Böylece dört kişilik bir ailenin suya ödediği ücret 100 TL’yi aşıyor. Yazın gelmesi ve sıcakların artması da klima ihtiyacını doğururken, bu kez elektrik faturaları da şişiyor.

“Gözle görülür düşüşe yol açacak”

Özellikle yaz dönemlerinde yaşanan su sıkıntıları nedeniyle tankerle su çağırma yöntemine başvuran vatandaşlar sorunun çözülmesini beklerken, öte yandan özel tankerle su hizmeti sağlayan esnaf ise özellikle Gönyeli ve Hamitköy’e tatlı su verilmesi ve Su Temin Projesi’nin hayata geçecek olmasının işlerinde gözle görülür bir düşüşe yol açtığını belirtiyor. Lefkoşa bölgesinde su hizmeti sağlayan tankerle su tedarikçileri, Haziran-Eylül aylarının su talebi açısından en yoğun dönem olduğunu, bölge talebi açısından da Dumlupınar ve Küçükkaymaklı bölgelerinin tankerle suya yine en yoğun talep olan bölgelerden olduğunu belirtti. Suyun tonunun 10 TL olduğu belirtilirken dört kişilik bir ailenin özellikle yaz aylarında en az 10 günde bir su çağırdığı, bu talebin ihitiyaca göre artış veya düşüş gösterdiğini de vurguladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.