1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAZ GELİYOR DERKEN KIŞ GERİ GELDİ
YAZ GELİYOR DERKEN KIŞ GERİ GELDİ

YAZ GELİYOR DERKEN KIŞ GERİ GELDİ

YAZ GELİYOR DERKEN KIŞ GERİ GELDİ

A+A-

Vatandaş yaz sıcaklarına alışmaya çalışırken, ülkemiz iki günden beridir, kış aylarını aratmayan havayla karşılaştı.

Yaz geldi geliyor derken kış geri döndü... Vatandaşlar, oldukça yükselen sıcaklara alışmaya çalışırken, iki günden beridir ülkemizde hava sıcaklığı düştü. KKTC iki günden beridir yağmurlu havanın etkisi altında.

Geçtiğimiz hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken ve hatta birçok vatandaş deniz sezonunu açarken, ülkemiz kışa geri döndü.

Meteoroloji Dairesi’nin yer yer sağanak veya gök gürültülü yağış tahmini tuttu ve önceki gün ile dün birçok bölge yağmura teslim oldu.

Yağmur, kentlerde birçok bölgede altyapı eksikliklerinden dolayı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Her zaman olduğu gibi en çok da trafik, yağmurdan etkilendi.

Meteoroloji Dairesi, bugün için de sağanak veya gök gürültülü sağanak yağışa bağlı olarak su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgâr olabileceğinden vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi.

Sağanak veya gök gürültülü sağanak yağışla ortadan kalkacağı tahmin edilen toza karşı hassasiyeti olan vatandaşlara tedbiri elden bırakmamaları da tavsiye edildi.

İki gece boyunca çakan şimşekler, düşen yıldırımlar ve gök gürültüsü vatandaşları uykusundan uyandırıp, korkulu dakikalar yaşattı. Ancak başkenti aydınlatan, gökyüzünü adeta yırtan şimşekler, bir doğa harikası olarak objektiflere takıldı.


28285427
Fotoğraflar: Uğur KAPTANOĞLU

Kıbrıs

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.