1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAZ GELİYOR VE YİNE BİZİ RAHAT BIRAKMAYACAKLAR!
YAZ GELİYOR VE YİNE BİZİ RAHAT BIRAKMAYACAKLAR!

YAZ GELİYOR VE YİNE BİZİ RAHAT BIRAKMAYACAKLAR!

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte,yeniden gündemde;

A+A-

SAĞLIK BAKANLIĞI: “BU YÖNTEMLE İLAÇ KULLANMADAN BİYOLOJİK MÜCADELE YAPILABİLİYOR”

Sağlık Bakanlığı, sivrisineklerin üremesinin önüne geçebilmek için “Kamboçya balıkları” ile ilaç kullanmadan biyolojik mücadele yapıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı sıhhiye müfettişleri kontrolünde görev yapan 56 sıhhiye işçisinin, sivrisinekle mücadele çalışmalarını  düzenli ve sistematik olarak sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, her yıl biyolojik olarak sürdürülen çalışmaların sivrisinek üreme dönemi olan mart ayında başlayarak, kasım ayında hava sıcaklıklarının düşmesine bağlı olarak son bulduğu ifade edildi.

Açıklamada, şehir içindeki sulak alanların belediyeler tarafından, bunun dışında kalan tüm kırsal bölgelerdeki dereler, su kuyuları ve su birikintilerinin de Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sıhhiye işçileri tarafından biyolojik ilaçlarla ilaçlandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı’nın belediyelere sivrisinekle mücadelede biyolojik yöntemlerin tercih edilmesine yönelik sürekli tavsiyelerde bulunduğu da belirtilen açıklamada, hava sıcaklığının 30 derecenin üzerine çıktığı nisan ayından itibaren büyük su birikintilerinde ilaç kullanmadan biyolojik mücadele yöntemi kullanıldığı vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü kontrolündeki ara bölgelerdeki dereler ve suların ilaçlanmasının da Barış Gücü gözetiminde Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri tarafından yapıldığı belirtildi.

KAMBOÇYA BALIKLARI SAYESİNDE İLAÇSIZ MÜCADELE

Açıklamada, sivrisineklerin üremesinin önüne geçebilmek için “Kamboçya balıkları” ile, ilaç kullanmadan biyolojik mücadele yapılabildiği kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Sivrisinek yumurtalarını yiyerek yaşamlarını sürdüren Kamboçya balıkları, su birikintilerine bırakılıyor. Böylelikle ilaç kullanmadan biyolojik yöntemlerle sivrisineklerin üremesinin önüne geçilebiliyor. Bu sayede hem işçilikten, hem de ilaç kullanımı konusunda tasarruf edilmektedir.”

SITMAYLA MÜCADELEDE BAŞARI

Sıtma mücadelesinin yıllardan beri başarıyla sürdürüldüğü de kaydedilen açıklamada, ülkede çok uzun yıllardan beri bu hastalığa rastlanmadığının altı çizildi.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, Dünya Sağlık Örgütü’nün Dünya Sağlık Günü dolayısıyla “Küçük Bir Isırık Büyük Bir Tehdit” sloganıyla vektörle (bit, pire, kene, sinek vb.) bulaşan hastalıklara dikkat çektiği anımsatılarak, sıtmanın sivrisinekler aracılığıyla bulaştığı, dolayısıyla sivrisinekle mücadelenin titizlikle ve aralıksız devam etmesi gerektiği vurgulandı.    

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.