1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAZIK BU HAYVANA
YAZIK BU HAYVANA

YAZIK BU HAYVANA

Bir aracın çarpması sonucu yaralanan sokak köpeğinin hali içler acısı durumda

A+A-

Gazimağusa’da Canbulat Müzesi’nin bulunduğu bölgede bir aracın çarparak ciddi şekilde yaraladığı sokak köpeğinin içler acısı durumunu görenler büyük üzüntü yaşıyor.

Canbulat Müzesi’nde görevli Oral Müezzinoğlu’nun sahip çıkarak hayatta kalabilmesi için bakımını yaptığı talihsiz köpeğin halini gören hayvan sever vatandaşlar ve tarihi Suriçini ziyaret eden turistler büyük üzüntü duyuyor.

Üzüntüsünü dile getiren Oral Müezzinoğlu öncelikle talihsiz köpeğin durumunu bildirmesine rağmen hayvanla ilgilenmediğini söylediği Veteriner Dairesi’ne sitem etti.

Oral Müezzinoğlu önceki gün köpeğin görevli olduğu Canbulat Müzesi’nin yanına sakatlanmış vaziyette geldiğini söyledi.

Müezzinoğlu köpeği ilk gördüğünde durumunun bu kadar kötü olduğunu anlamadığını ancak ertesi sabah görev yerine geldiğinde köpeğin arka ayaklarının hiç basmadığını fark ettiğini kaydetti.

Hayvan sever adam, köpeğe sabah 08.30’da su ve yiyecek verdikten sonra saat 09.00 sıralarında köpeğin bulunduğu yerden sadece 150 metre uzaklıktaki Gazimağusa Veteriner Dairesi’ne giderek görevlilerden köpeği gelip muayene etmelerini istediğini dile getirdi.

Müezzinoğlu ancak hiçbir görevlinin gelip köpeği kontrol etmediğinden yakındı. Kaleiçi’ni ziyarete gelen turistlerin köpeği gördüklerinde büyük üzüntü duyduklarını ve köpeğin orda bırakılmasının büyük utanç olduğunu söylediklerini belirten Oral Müezzinoğlu, turistlerin talihsiz hayvanın fotoğrafını çektiklerini ve ülkelerinde bu fotoğrafı yayımlayacaklarını söylediklerini bildirdi.

Kendisinin köpeğin hayatta kalabilmesi için üzerine düşen görevi yaptığına inandığını söyleyen Müezzinoğlu, köpeğe eliyle su verdiğini, yiyecek verip karnını doyurduğunu ve Veteriner Dairesi’ne haber verdiğini kaydetti.

Hayvan sever adam, 150 metre uzaklıkta olan Veteriner Dairesi’nden mesai saatinin bitimi olan 15.30’a kadar hiçbir görevlinin gelip köpeği muayene etmediğinden yakındı.

Oral Müezzinoğlu “Yüce rabbim canlıların en şereflisini, en iyisini ve en güzelini biz insanlar olarak yarattı. Hayvan olarak, bir can olarak da bu hayvancağızı yarattı. Büyük Allah beni hayvan, onu insan da yaratabilirdi. Bu yüzden hayvanlarımıza yeterli ilgiyi göstermeliyiz” diye konuştu ve köpeği gelip muayene dahi etmeyen uzmanlara sitem etti.

Müezzinoğlu yetkililerden gelip hayvanının canını kurtarmasını talep ederek sözlerine son verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.