1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YAZIKLAR OLSUN”
“YAZIKLAR OLSUN”

“YAZIKLAR OLSUN”

“YAZIKLAR OLSUN”

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Sunat Atun, Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Atun, havaalanına yeni pistin yapılabilmesi için 20 bin genç ağacın bölgeden kaldırılacağı haberi üzerine yorum yaptı. Teknik olarak projeye başlandığını ancak işin bu yönünün planlanmamış olmasını eleştiren Atun, Kalkınma Bankasına yapılan istihdamlarla ilgili de ağır eleştirilerde bulundu. Atun, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendirdi ve Eroğlu dışındaki tüm adayların halkın hükümete olan güvensizliği üzerine bina yaptıklarını, cumhurbaşkanlığının asıl görevlerini bilmeden başbakanlığa aday olur gibi aday olduklarını dile getirdi.

“HÜKÜMETİN EKSİKLİĞİNİN VE DUYARSIZLIĞININ EN NET GÖSTERGESİ”

Terminal binasının ve yeni pistin yapılabilmesi için bölgede bulunan 20 bin civarında ağacın sökülüp başka bir yere yerleştirilmesini yorumlayan Atun, bu durumu hükümetin eksikliğinin ve duyarsızlığının en net göstergesi olarak tanımladı ve şunları kaydetti; “Ağaç konusu son derece önemli bir konu. Taşınan ağaçlar kadar yeniden ağaçlandırma yapmak havaalanı bölgesine yakışır şekilde bir düzenleme getirmek hükümetin görevi ama burada en büyük eksiklik nedir? Teknik olarak bir projeye başlanıyor ama işin bu yönü hiç planlanmamış. Bu da hükümetin eksikliğinin ve duyarsızlığının en net göstergesi.”

“YAZIKLAR OLSUN DİYORUM”

Kalkınma Bankası ile ilgili önemli bir ayrıntıya değinen Atun, Bankanın amacının Kuzey Kıbrıslı vatandaşlara finans sağlaması için kurulduğunu herhangi bir partinin kendi katmanını kurması için ya da birilerine maaş ödenmesi için kurulmadığını belirtti. Atun, aynı zamanda Bakanlığı dönemin de de Kalkınma Bankasına bir tane bile istihdam yapmadığını şu sözlerle belirtti; “Benim dönemimde Kalkınma Bankasına tek bir kişi bile istihdam edilmedi. Asla buna müsaade etmedik. Kalkınma Bankasının kaynakları ülkemizde yatırımcı yatırım yapsın diyedir, maaş ödesin diye değildir. Kalkınma bankası hiçbir parti orada örgütlensin diye değildir. Kalkınma bankasının misyonu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kendi insanı yatırım yapabilsin ve o yatırıma finansman sağlayabilsin diyedir. Ama maalesef bugün Kalkınma Bakasının kaynakları yatırım için değil maaş ödemek için, CTP-DP oralarda köklensin, filizlensin kendi katmanını kursun ve parti merkezlerinin emrettiği kişiler istihdam edilsin diyedir. Yazıklar olsun diyorum.”

“EROĞLU’DA BUNUN FARKINDA”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kalması ile birlikte adaylıkları yorumlayan Atun, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dışındaki adayların halkın hükümete olan güvensizliği üzerine oynadığını şu şeklide ifade etti; “Sayın Dr. Derviş Eroğlu dışındaki adayların tamamı ülke halkının en öndeki memnuniyetsizliğinin iç meseleler olduğunun o kadar bilincindedirler ki Cumhurbaşkanlığının ne olduğunu unutarak sanki hükümet etmeye, Başbakanlığa aday olmuş gibi konuşuyorlar. Bunun bilinçaltında ne vardır? Halkın ülke ve yönetiminde hükümete duymuş olduğu güvensizlik ve büyük bir mutsuzluk vardır. Sayın Eroğlu’da bunun farkında ancak diğer adaylar bu sebepten dolayıdır ki tüm siyasetlerini halkın hükümet üzerinde olan güvensizliğine bina etmeye çalışıyorlar.”

“ADAYLAR NEYİ FARKLI YAPACAKLARINI İFADE EDEMEDİ”

Son 17-18 ayda hükümete büyük bir güvensizliğin meydana geldiğini iddia eden Atun, bu durumun sorumlusu olarak CTP’yi gösterdi. Atun, sözlerini şöyle tamamladı; “Kimsenin bugünkü durumun sorumlusunun CTP olduğuna dair hiçbir kuşkusu yoktur. 17-18 aylık büyük bir güvensizlik meydana gelmiştir. Eroğlu haricindeki adayların hiçbirisi göreve geldiklerinde neyi farklı yapacaklarını ifade edememektedirler. Kıbrıs Sorununu üç ayda çözeceğim diyen Talat 5 yılda bir adım bile ilerle sağlamadan sadece KKTC adına verdiği tavizler Rumların yanına bırakarak görevden ayrılmıştır.”

StarKıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.