1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YAZILI SINAV YERİNE MÜLAKAT”
“YAZILI SINAV YERİNE MÜLAKAT”

“YAZILI SINAV YERİNE MÜLAKAT”

Kıb-Tek’e Sözlü Sınavla 75 Kişi İstihdam Edildi...

A+A-

 

“KIB-TEK’E SÖZLÜ SINAVLA 75 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ. İSTİHDAMLARDA HESAP VERİLEBİLİRLİK İLKESİ GÖZETİLMEDİ”

Toparlanıyoruz Hareketi, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) 2014 yılının son aylarında 75 kişiyi istihdam ettiğini, istihdam için yazılı sınav yerine sadece sözlü sınav yapıldığını ve hiçbir sınav belgesinin bulunmadığını savundu.

İstihdamların hukuka veya usule aykırı olduğu yönünde kaygıları bulunduğunu, bundan hareketle KIB-TEK’ten istihdam edilen kişi sayısı, hangi statülerde istihdam edildikleri, münhaller ve sınav konusunda bilgi talep ettiklerini belirten Toparlanıyoruz Hareketi, KIB-TEK yönetiminin 22 Ocak 2015’te taleplerine yazılı bir cevap verdiğini bildirdi.

Toparlanıyoruz Hareketi, “Verilen cevap KIB-TEK yönetiminin istihdam yaparken hesap verilebilirlik ilkesini gözetmediğini düşündürüyor” diyerek, yönetimin şeffaflık, fırsat eşitliği ve hesap verilebilirlik ilkeleri üzerine geliştireceği bir istihdam yöntemi belirlemesi gerektiğini kaydetti.

“YAZILI SINAV YERİNE MÜLAKAT”

Toparlanıyoruz Hareketi adına Temiz Toplum Derneği’nin yaptığı yazılı açıklamada “KIB-TEK tarafından yapılan istihdamlarda yazılı sınav yerine, mülakat yapılmasının tercih edildiği, soruları ve katılanların aldıkları dereceleri gösteren herhangi bir belge sunulamadığı” iddia etti.

“SORGULAYICI VE TAKİPÇİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Toparlanıyoruz Hareketi, “İstihdam yapma koşullarıyla ilgili bu belirsizlik, KIB-TEK yönetiminin, şeffaflık, fırsat eşitliği ve hesap verilebilirlik ilkelerine uymaya gerek olmaksızın istihdam yapabilmesine neden oluyor” iddiasında bulundu.

Her kurumun ve her yetkilinin, karar ve uygulamalarında şeffaf, hukuka uygun ve hesap verilebilir olmak zorunda olduğunu kaydeden Toparlanıyoruz Hareketi, “Bu ilkelere uygun olmayan her türlü uygulamanın sorgulayıcısı ve takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadesine yer verdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.