1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDE İLE ORSAM ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
YDE İLE ORSAM ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

YDE İLE ORSAM ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

YDE İLE ORSAM ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü (YDE) ile Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) arasında kurumsal işbirliği protokolü imzalandı.

YDÜ’den verilen bilgiye göre, protokole YDE Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Koldaş ve ORSAM Başkanı Doç. Dr. Şaban Kardaş imza koydu.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd.  Doç. Dr. Murat Tüzünkan’ın da hazır bulunduğu protokol imza töreni ORSAM’ın Ankara’daki merkez binasında gerçekleştirildi.

Törende konuşan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Koldaş, YDE olarak Türkiye’nin bölge odaklı araştırmalar konusunda en önemli düşünce kuruluşlarından biri olan Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi ile kurumsal bir işbirliği içine girmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Dr. Koldaş, ORSAM ile YDE arasında imzalanan işbirliği protokolünün bu tür araştırma ve bilimsel değerlendirmelerin sistematikleşmesi açısından çok değerli bir adım olduğunu ifade etti.

YDE ile ORSAM arasındaki işbirliği protokolü kurumlar arası uzman ve araştırmacı değişim programlarının hayata geçirilmesi, Yakın Doğu ve Akdeniz bölgesinde başta enerji olmak üzere birçok disiplinler arası konu odaklı ortak araştırma projelerinin geliştirilmesi, bölgenin politik ve sosyo-ekonomik sorunlarına çözüm odaklı araştırma çalışmalarında işbirliği, ortak uluslararası ve bölgesel konferansların düzenlenmesi, kurumlar arası stajyer değişim programları, ortak yayınlar ve uluslararası araştırma projelerinde kurumsal işbirliği konularını içeriyor.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.