1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ MEZUNLARI DİPLOMALARINI ALDI
YDÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ MEZUNLARI DİPLOMALARINI ALDI

YDÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ MEZUNLARI DİPLOMALARINI ALDI

Yakın Doğu Üniversitesi Denicilik Fakültesi mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi  Denicilik Fakültesi mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, tören, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve müzik dinletisiyle başladı.

Törene YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, YDÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve YDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İlkay Salihoğlu, YDÜ Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan YDÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, YDÜ’nün öğrenciler sayesinde zirveye ulaştığını söyleyerek, öğrencilerle çok sıkı bağ kurduklarını ve mükemmel bir ilişki içerisinde eğitim ve öğretim hayatı yaşadıklarını belirtti.

İyi bir denizcinin fedakar, disiplinli ve çalışkan olması gerektiğine inanan  Prof Dr. Altunç, “Herkes denizci yetiştirebilir ancak herkes iyi bir denizci olamaz”diye konuştu.

Öğrencilerin ailelerine de teşekkür eden Prof. Dr. Altunç, mezun öğrencilere de iyi bir gelecek dileklerini iletti.

Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ise, Denizcilik Fakültesi’nden kısaca söz ederken, YDÜ’nün denizciliğe ve denizciye ne kadar önem verdiğinin altını çizdi.

Mezun öğrencilerin bugüne gelene kadar zorlu süreçlerden geçtiğini hatırlatan Prof. Dr. Salihoğlu, bundan sonraki sürecin daha zor olduğunu söyledi.

Prof Dr. Şenol Bektaş ise yaptığı konuşmada, akademik hayatta başarılı olmakla gerçek hayatla başarılı olmanın çok farklı ve daha zorlu olduğunu söyledi

Rektör Yardımcısı Bektaş, öğrenciler için yeni bir dönem başladığını, bu dönemde mezunların cesur ve disiplinli adımlar atmaları gerektiğini vurguladı.

Tören, yapılan konuşmaların ardından diplomaların takdimiyle son buldu.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.