1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. YDÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ ACPE TARAFINDAN KABUL EDİLDİ
YDÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ ACPE TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

YDÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ ACPE TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi,

A+A-

FAKÜLTENİN ULUSLARARASI EĞİTİM VE KALİTE STANDARLARINDA OLDUĞU BELGELENDİ

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Amerika’da eczacılık eğitimini akredite eden Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Konseyi (Acreditation Council for Pharmacy Education-ACPE) tarafından kabul edildi.

YDÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rumeysa Demirdamar tarafından YDÜ Büyük Kütüphane’sinde düzenlenen basın toplantısında, YDÜ Eczacılık Fakültesi’nin, Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Konseyi tarafından uluslar arası eğitim kalite ve standardında olduğunun belgelendiği kaydedildi.

“İŞBİRLİĞİ ACPE GÖZETİMİNDE 2 YIL DAHA SÜRECEK”

2007 yılında açılan Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin, üçüncü mezunlarını verdiğini dile getiren Demirdamar, işbirliğinin, ACPE gözetiminde 2 yıl daha süreceğini belirtti.

1932 yılından beri ABD'de eczacılık eğitimini akredite eden ve bu konuda dünyadaki ilk kuruluş olan Acreditation Council for Pharmacy Education (ACPE)’nin, 2011 yılı Ocak ayında, kalite güvencesi ve eczacılık eğitimi ve standartları konusunda Uluslararası öncü rehberlik hizmetini de başlattığını söyleyen Demirdamar, ACPE'nin belgesinin, eczacılık eğitim programının, uluslararası kalite kriterlerine uygunluğunun garantisi olduğunu kaydetti.

“ÖZ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLANDI”

“ACPE bunu diyalog, konsensüs ve geri bildirim ile tanımlayıp özdeşleştirdiği eğitimsel ve mesleki Internasyonel kalite kriterlerine uygunluk çerçevesinde irdeleyip değerlendiriyor. Bu belgeyi ABD dışındaki ülkelere veriyor. ACPE eczacılık eğitiminin kalitesini uluslararası belgeleyen tek kuruluştur” ifadelerini kullanan Demirdamar, YDÜ Eczacılık Fakültesi'nin Mart 2013'de ACPE'ye müracaatının, Haziran 2013'de değerlendirilmeye alındığı ve “Öz Değerlendirme Raporu” hazırlandığını kaydetti.

Ekim 2013'de ACPE'ye gönderilen “Öz Değerlendirme Raporu”nun, ACPE Uluslararası Komisyonu tarafından incelenip değerlendirildikten sonra “Değerlendirme ve Yerinde İzleme” aşaması için uygun bulunduğunu dile getiren Demirdamar, bu izlemenin 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında, 4 gün boyunca, ACPE'nin 5 üyeden oluşan “Değerlendirme ve Yerinde İzleme” komisyonu tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Komisyon’un, başta eğitim verilen bina, laboratuarlar, derslikler, laboratuar ve derslik cihaz ve teknolojisi, eğitim, öğrenci kalitesi ve öğrenci iletişim ve ilişkilerinin yanında eğitime katkıda bulunan ve etkileşim içinde bulundukları tüm paydaşlar ve fakülte çalışanları, öğretim üye ve yardımcıları ve üniversite ile ilgili raporların ve görüşlerin, incelenmesi sonunda ACPE Internasyonel Komisyonu'na iletildiğini söyleyen Demirdamar, 18-22 Haziran tarihleri arasında toplanan ACPE Yönetim Kurulu’nun, YDÜ Eczacılık Fakültesi'ni onaylama kararı aldığını kaydetti.

“KARAR 3 TEMMUZ’DA BİLDİRİLDİ”

Demirdamar, alınan kararın Fakülte yönetimine elektronik ortamda 3 Temmuz’da bildirdiğini belirterek, ileriki iki yıl boyunca ACPE ile işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.