1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ GİRİŞ SINAVI 8 HAZİRAN'DA
YDÜ GİRİŞ SINAVI 8 HAZİRAN'DA

YDÜ GİRİŞ SINAVI 8 HAZİRAN'DA

SINAV KAYITLARI 7 HAZİRAN CUMA GÜNÜNE KADAR KABUL EDİLECEK

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yurttaşı adaylara yönelik Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı, 8 Haziran Cumartesi günü saat 09.00’da, üniversite kampüsünde tek oturum halinde yapılacak.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, sınav kayıtları 7 Haziran Cuma günü mesai saati sonuna kadar devam edecek.

Üniversitenin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılacak kayıt için adaylardan, 1 fotoğraf, KKTC kimlik kartı fotokopisi ve YDÜ Eğitim Vakfı hesabına yatırılacak 100 TL sınav harcı alınacak. Eski yılların örnek sınav soruları üniversitenin web sayfasında izlenebiliyor.

YDÜ yetkilileri sınavla ilgili açıklamalarında, üniversitenin tahsis ettiği burs kontenjanıyla gençlere kendi ülkelerinde yükseköğrenim olanağı sağlarken, başarılı öğrencileri de ödüllendirdiğini ifade ederek “Üniversitemiz, sınava katılacak öğrenci adaylarını burs kontenjanlarından yararlandırmaya ve sınav sonucu başarı düzeyine göre, en çok ilgi duyduğu alanda öğrenim olanağı sağlayacak birinci tercihlerine yerleştirmeye çalışacaktır” dedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.