1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. YDÜ İLE GAGAUZYA EĞİTİM BAKANLIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
YDÜ İLE GAGAUZYA EĞİTİM BAKANLIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

YDÜ İLE GAGAUZYA EĞİTİM BAKANLIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

KKTC Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Gagauzya Özerk Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı arasında eğitim ve sağlık alanlarını kapsayan yeni bir protokol imzalandı.

A+A-

KKTC Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Gagauzya Özerk Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı arasında eğitim ve sağlık alanlarını kapsayan yeni bir protokol imzalandı.
 
Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Gagauzya Özerk Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ile YDÜ arasında sağlık ve eğitim alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak 2014 yılını kapsayan yeni bir protokol imzalandı.
 
Gagauzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirildiği belirtilen etkinlikte protokole, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile Gagauzya Eğitim Bakanı Vera Balova  imza koydu. Törende, Cumhurbaşkanı Formozal ve I. Yardımcısı, milletvekilleri yanı sıra, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, burslu öğrenciler ve velilerin  hazır bulunduğu ifade edildi.
 
Protokol imza töreninde konuşan Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, “Sizlere, Asya’dan yayılan köklerimizin yüzyıllar önce uzandığı vatan toprağı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ve bu vatan toprağının bağrından çıkan Yakın Doğu Üniversitesi ailesinden, kardeş ülkemizin güzel insanlarına en samimi selam ve sevgiler getirdim” dedi.

“Siz kıymetli kardeşlerimizle geçmişte başlattığımız ve çok uzun yıllar sürdürmek arzusunda olduğumuz samimi, anlamlı ilişkilerimizin devamına vesile olmak, bir kez daha kardeşlik temellerimize harç koyarak var olan ilişkilerimizi geliştirmek ve kalıcı kılmak için buradayız” diyen Günsel,  konuşmasının sonunda eğitim ve sağlık alanlarında yapılan yeni protokolün her iki devlete ve vatandaşlarına hayırlı olması temennisinde de bulundu.
 
Törende Eğitim Bakanı Vera Balova da yaptığı konuşmada, YDÜ’nün Gagauz’lara sunduğu geniş imkanlarla Gagauzya ve halkının nazarında çok kutsal bir yere sahip olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.