1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ KORE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN “5. ULUSLARARASI GEOTEKNİK SEMPOZYUMU”NA KATILDI
YDÜ KORE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN “5. ULUSLARARASI GEOTEKNİK SEMPOZYUMU”NA KATILDI

YDÜ KORE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN “5. ULUSLARARASI GEOTEKNİK SEMPOZYUMU”NA KATILDI

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cavit Atalar, Güney Kore’de gerçekleştirilen 5. Uluslararası Geoteknik Sempozyumu’na katıldı.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, her iki yılda bir ayrı bir ülkede gerçekleştirilen sempozyuma Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Asya Birliği Başkanı,  Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Afrika Birliği Başkanı,  Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Güney Amerika Birliği Başkanı ve Kore Geoteknik Birliği Başkanı ile Kore, Japonya ve Rusya’dan heyetler katıldı.  Sempozyumda 79 bildiri sunuldu.

Prof. Dr. E.C. Shin,  H.S. Shin, Hyo Seog Koh ve Kim Sang Su ile birlikte hazırladıkları  “Silindirik dinamik enjeksiyon sistemi kullanılarak harç enjeksiyon verimlilik laboratuar çalışması” isimli bildiri ile sempozyuma katılan  Prof. Dr. Cavit Atalar, Uluslararası Bilim Kurulu’nda yer aldı, sempozyumda bir tema ders oturumu ile sempozyumun dört oturumundan birinin  başkanlığını da yaptı.

Bildiride, Enjeksiyon malzemesi olarak kullanılan çimentonun verimliliğinin artırılması için yapılan laboratuar model deneylerden elde edilen bilgiler ışığında öneriler sunuldu.

Laboratuar model çalışmasında kumlu ve çatlak kayaç olmak üzere iki ayrı zemin kullanıldı ve değişik titreşim frekansları kullanılarak silindirik dinamik enjeksiyonun optimum verimliliği tespit edildi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.