1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ KURUCU REKTÖRÜ GÜNSEL’DEN AÇIKLAMA
YDÜ KURUCU REKTÖRÜ GÜNSEL’DEN AÇIKLAMA

YDÜ KURUCU REKTÖRÜ GÜNSEL’DEN AÇIKLAMA

Ydü Kurucu Rektörü Günsel’den Açıklama

A+A-

“MİLLİ KAVRAMININ BÜTÜN BOYUTLARININ GEREKLİ KILDIĞI PRENSİPLER DOĞRULTUSUNDA OLUŞMUŞ BULUNAN AZMİMİZLE, DÜN’Ü BUGÜN’E, BUGÜN’Ü YARIN’A BAĞLAYACAĞIMIZI KAMUOYUYLA PAYLAŞMAK İSTERİZ”

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, “milli kavramının bütün boyutlarının gerekli kıldığı prensipler doğrultusunda oluşan azimleriyle dünü bugüne, bugünü de yarına bağlayacaklarını” belirtti.

Günsel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği konuları ve kendilerine yüklediği görevler başta olmak üzere KKTC’nin varlık ve kalkınma mücadelesinin gerekleri doğrultusunda pekişen kararlılıklarını ifade etti.

YDÜ Kurucu Rektörü Günsel, “YDÜ’nün Seslenişi” başlığıyla yayımladığı basın açıklamasında, “içinde bulunulan milli mesele” konusundaki görüşlerini paylaştı.

YDÜ’nün her kademesindeki mensuplarının varlıklarını ta başlangıçtan beri görevlerinin idraki içerisinde sürdürdüğünü kaydeden Günsel, bu idrakin kendini “milli ve demokratik ilkeler doğrultusunda Türkiye ile inanç birlikteliği taşımak” ve “Kıbrıs Türkü’nü, KKTC’yi yalnızca eğitsel olarak değil, tarihi ve toplumsal olarak da temsil eden önde gelen önemli bir dinamik olduğu bilincini her zaman görev olarak yüklenmek” şeklinde gösterdiğini anlattı.

Suat Günsel, “bu bakımdan milli hedeflere hücum eden, demokrasiyi çiğneyen ve milletin inanç bütünlüğünü zedelemeye yönelik kalkışmanın karşısında durma azminin, Yakın Doğuluların 35 seneye uzanan birikiminde mevut olduğunu” belirtti.  Günsel, “Bu birikimin, eğitimsel ve kültürel boyutlardaki ilke ve icraatları herzaman Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı norm ve telkinleri doğrultusunda olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Günsel, açıklamasında şu görüşleri belirtti:

“Açıkça belirtmek gerekirse, şimdi kalkışmanın merkezinde görülen FETÖ teşkilatının meydana getirdiği menfur hadise yanı sıra her tür terör faaliyetine karşı dikkatli ve sabırlı bir zihniyet ve tasarruflar bütünü ile bugünlere ulaştığımızı, bu vesile ile bir kez daha vurgulamak isteriz.
Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüksek kamusal otoritesinin, başta Türkiye Cumhuriyeti’mizin Sayın Cumhurbaşkanı’nın işaret buyurdukları temel hususların bizlere tahmil ettiği görevler olmak üzere; ülkemizin, KKTC’nin, varlık ve kalkınma mücadelesinin gerekleri doğrultusunda pekişen kararlılığımızı kuvvetle vurgulamak isteriz.

Tek cümle ile tekrar edersek; ‘milli’ kavramının bütün boyutlarının gerekli kıldığı prensipler doğrultusunda oluşmuş bulunan azmimizle, Dün’ü Bugün’e, Bugün’ü Yarın’a bağlayacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.