1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. YDÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ERGÖREN, ESHRE “KIBRIS TEMSİLCİSİ” SEÇİLDİ.
YDÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ERGÖREN, ESHRE “KIBRIS TEMSİLCİSİ” SEÇİLDİ.

YDÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ERGÖREN, ESHRE “KIBRIS TEMSİLCİSİ” SEÇİLDİ.

YDÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Çerkez Ergören,

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Çerkez Ergören, Avrupa İnsan Reprodüksiyon ve Embriyoloji Topluluğu’nun (ESHRE) 2017 yılına kadar “Kıbrıs Temsilcisi” seçildi.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ulusal Temsilci Komitesi seçimleri sonucu 2017 yılına kadar “Kıbrıs Temsilcisi” seçilen Dr. Ergören’in; ESHRE Kıbrıs Temsilcisi olarak 29 Haziran – 2 Temmuz 2014 tarihleri arasında Münih’de gerçekleştirilecek kongre ve toplantıya davet edildi.

Her üç yılda bir tekrarı yapılan Avrupa İnsan Reprodüksiyon ve Embriyoloji Topluluğu’nun Ulusal Temsilci Komitesi seçimlerine  her ülkeden iki temsilci seçilmekte olup, ilk defa bu yıl bir Kıbrıslı Türk ile Kıbrıslı Rum temsilci Kıbrıs adına seçildi.

YDÜ Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, üniversite ve ülke adına ESHRE gibi büyük ve prestijli bir topluluğun ulusal temsilcisi olarak anabilim dalından bir öğretim üyesinin seçilmesinin gurur verici olduğunu belirtti.

Bu gelişmenin uluslararası toplantılarda KKTC adına resmi temsilci olmanın ülke ve üniversite adına önemli olduğunu ifade eden Serakıncı, YDÜ’nün uluslararası platformda akademik ve bilimsel düzeyde ülkeye uygulanan ambargoları delmenin gururunu yaşadığını dile getirdi.

YDÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Çerkez Ergören ise YDÜ Tıp Fakültesi Anabili Dalı Başkanı  Prof. Dr. Nedime Serakıncı'ya seçilmiş olduğu ESHRE Ulusal Temsilciliği görevine kendisini desteklediği için teşekkür etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.