1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ OLAYLARINDA POLİSİ DARP EDEN 3 ÖĞRENCİ
YDÜ OLAYLARINDA POLİSİ DARP EDEN 3 ÖĞRENCİ

YDÜ OLAYLARINDA POLİSİ DARP EDEN 3 ÖĞRENCİ

Son gelişmeler;

A+A-

ÜÇ SERBEST, BİR TUTUKLU

 

YDÜ’de çıkan olaylarda polis müdürü ve üç polis memurunu darp eden üç öğrenci serbet kaldı, bir öğrenci ise tutuklandı

Yakın Doğu Üniversitesi’nde arkadaşlarının okuldan uzaklaştırılmasını öne sürerek eylem yapan ve eyleme müdahale eden aralarında Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı dahil dört polisi darp eden üç öğrencinin tutukluluk süresi dün itibari ile doldu.

YDÜ’de 31 Mayıs tarihinde çıkan olaylar sonucu tutuklanan zanlılar Aziz Sarı, Fikret Çoktaşar, Sabri Direnç haklarında başlatılan soruşturma tamamlanarak teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

TEMİNAT TALEP EDİLDİ
Polis hücresinde 3 gün tutuklu kalan zanlıların teminata bağlanması talep edildi. Zanlılar aleyhine mülke tecavüz, polisi darp ve görevinden men suçlarından dava getiren iddia makamı, üç zanlının da 5 bin TL nakit teminat yatırması, her biri için bir kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile serbest kalmalarını talep etti. Ancak zanlıların savunmasını üstelene avukatın, öğrenci olan zanlıların kefil bulamayacağını ve 5 bin TL nakit teminat yatıramayacağını, bu nedenle uygun bir teminat şartı getirilmesini talep etti.

MAHKEME BİR ŞART KOYDU
İddia makamı ve savunmanın aktardığı olguları değerlendiren mahkeme üç zanlıyı sadece yurt dışına çıkış yasağı şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.Öte yandan suçla bağlantılı bir kişinin daha yakalandığı öğrenildi.

POLİS MÜDÜRÜ DE DARP EDİLDİ
YDÜ’de iki ay önce doğu kökenli öğrenciler ile ülkücü öğrenciler arasında çıkan kavgada haklarında disiplin soruşturması açılan 10 öğrenci belirli sürelerle okuldan uzaklaştırılmıştı. Uzaklaştırılma kararının üzerinden iki ay geçtikten sonra 100 kişilik doğu kökenli öğrenci grubu, 31 Mayıs tarihinde öğlen saatlerinde rektörlüğe doğru yürüyüş düzenlemiş, daha sonra çadır kurarak oturma eylemine başlamıştı. Okulun şikayeti üzerine polis eylem çadırını kaldırmaya çalışmış, çıkan olaylarda Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı dahil dört polisi darp edilmişti.

Star Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.