1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ KABUL EDİYOR
YDÜ ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ KABUL EDİYOR

YDÜ ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ KABUL EDİYOR

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Resim-İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği Bölümleri, özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul ediyor.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Resim-İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği Bölümleri, özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul ediyor.

Bu bölümlerde öğrenim görmek isteyen KKTC uyruklu adayların, yapılacak olan özel yetenek ek yerleştirme sınavlarına girebilmek ve burs hakkı kazanabilmek için 18 Eylül 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar YDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na kayıt yaptırmaları gerekiyor.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Resim İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği Bölümleri Özel Yetenek Sınavı ile Ek Yerleştirme ile öğrenci alacak.

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, Müzik Öğretmenliği ve Resim-İş Öğretmenliği Bölümlerine 2013-2014 öğretim yılı için ek yerleştirme ile özel yetenek sınavları için KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrenci alınacağını belirtti.

Türkiye’den kayıt yaptıracak adayların ise, 2013 ÖSS sınavı puan türlerinin herhangi birinden en az 140 puan almış olmaları ve ayrıca YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi ek özel yetenek sınavına girmeleri gerekiyor. Türkiye ve yurt dışından kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise Yakın Doğu Üniversitesi temsilciliklerine başvuruda bulunabilir.

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC uyruklu öğrenciler için Müzik Öğretmenliği ek özel yetenek sınavı 19 Eylül 2013, Resim-İş Öğretmenliği bölümü ek özel yetenek sınavı ise 20 Haziran 2013’de saat 10:00’da Eğitim Sarayı üçüncü katta bulunan “Yaratıcılığı Geliştirme Atölyesi”nde yapılacak.

Resim-İş Öğretmenliği bölümünde öğrenim görecek olan öğrenciler ikinci yıldan itibaren tercihlerine göre “resim” veya “grafik” olmak üzere tercihlerine göre derslerini alabilirler.

Görsel Sanatlar Eğitimi ve Müzik Eğitimi alanlar ve yüksek lisans görmek isteyenler kayıtlarını YDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na yaptırabilirler. Her iki programın da bilimsel hazırlık dersleri almak koşulu ile tüm üniversite lisans mezunlarına açık olduğu duyuruldu.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.