1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ, RESİM İŞ VE MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMLERİNE ÖĞRENCİ ALACAK
YDÜ, RESİM İŞ VE MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMLERİNE ÖĞRENCİ ALACAK

YDÜ, RESİM İŞ VE MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMLERİNE ÖĞRENCİ ALACAK

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Resim İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği Bölümlerine, 2013-2014 öğretim yılı için özel yetenek sınavı ile KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrenci alacak.

A+A-

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu’nun yaptığı açıklamaya göre, KKTC uyruklu öğrenciler için Müzik Öğretmenliği özel yetenek sınavı 12 Haziran, Resim-İş öğretmenliği bölümü özel yetenek sınavı da 13 Haziran’da Eğitim Sarayı’nda bulunan “Yaratıcılığı Geliştirme Atölyesi”nde yapılacak.

Türkiye’den kayıt yaptıracak adayların ise, 2013 ÖSS sınavı puan türlerinin herhangi birinden en az 140 puan almış olmaları ve YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi özel yetenek sınavına girmeleri gerekiyor. Türkiye ve yurt dışından kayıt yaptırmak isteyen adaylar başvurularını YDÜ temsilciliklerine yapabilecek.

Özel yetenek sınavlarına girmek isteyen adayların ise en geç 7 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar YDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na ve Atatürk Eğitim Fakültesi Sekreterliği’ne kayıt yapması gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) onaylı Müzik Öğretmenliği ve Resim-iş Öğretmenliği Bölümlerinde öğrenim görmek isteyen KKTC uyruklu adaylar ise özel yetenek sınavlarına girebilmek ve burs hakkı kazanabilmek için 8 Haziran tarihinde yapılacak YDÜ Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı’na girecek.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.