1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ ROBOT FUTBOL TAKIMI ÇİN’DE 11. OLDU
YDÜ ROBOT FUTBOL TAKIMI ÇİN’DE 11. OLDU

YDÜ ROBOT FUTBOL TAKIMI ÇİN’DE 11. OLDU

YDÜ ROBOT FUTBOL TAKIMI ÇİN’DE 11. OLDU

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Robot Futbol Takımı (NEUIslanders), Çin’de FIFA tarafından organize edilen “Robocup 2015 Robotlararası Futbol Dünya Şampiyonası”nda 11. oldu. 

YDÜ’den verilen bilgiye göre, YDÜ takımı, Çin’in Hefei şehrinde 17-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya, 4 bin üniversite arasında elemeleri geçerek turnuvaya katılma hakkı kazanan 18 üniversite robot takımı arasındaki tek Türk takımı olarak yer aldı.

YDÜ İnavosyon Merkezi Ar-Ge ekipleri tarafından geliştirilen “NEUIslanders Robot Futbol Takımı”nın her dünya kupasında derecelerini geliştirdiği de belirtildi.

Bu arada Carnegie Melon Üniversitesi ile Qazvin İslamic Azad Üniversitesi arasında oynanan final maçını kazanan Carnegie Melon Üniversitesi turnuvanın şampiyonu oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi Müdürü Ahmet Çağman şampiyona ile ilgili yaptığı açıklamada, elemeleri geçerek turnuvaya katılan tek Türk üniversitesi olmanın gurunu yaşadıklarını ifade etti.

Turnuvanın en genç takımı olarak dünya 11.’si olmanın kendilerini daha fazla çalışmaya motive ettiğini belirten Çağman, önümüzdeki yıl daha iyi bir derece ile ülkeye döneceklerine inanç belirtti.

Robotlararası Dünya Futbol Şampiyonasını KKTC’de düzenlemek için görüşmeler yaptıklarını da belirten Ahmet Çağman, şampiyonanın önümüzdeki yıl Almanya’da düzenleneceğini, Almanya’da da yapılacak görüşmeler neticesinde Robocup 2017’nin KKTC’de düzenlenebileceğini dile getirdi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.