1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. YDÜ TIP İLK MEZUNLARINI VERDİ
YDÜ TIP İLK MEZUNLARINI VERDİ

YDÜ TIP İLK MEZUNLARINI VERDİ

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi bugün düzenlenen törenle ilk mezunlarını verdi.

A+A-

2008’DE 20 ÖĞRENCİYLE EĞİTİME BAŞLAYAN FAKÜLTE 2 MEZUN VERDİ

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi bugün düzenlenen törenle ilk mezunlarını verdi. 2008 yılında 20 öğrenciyle eğitim vermeye başlayan Tıp Fakültesi’nden, 2 kişi mezun oldu. Dr. Gülhan Çetinkaya ile Dr. Vasviye Kunter’in isimleri ilk mezunlar olarak kütüğe yazıldı.

Mezuniyet törenine Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Dr. Gülhan Çetinkaya ile Çizel Palaz müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey konuşmasında, Tıp Fakültesi’nin kuruluş ve eğitimi hakkında bilgi vererek, fakültenin ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Fakültenin çağdaş eğitim koşullarının yanı sıra araştırma merkezleri ve ambulans uçağıyla, yurtdışında yapılan bilimsel kongreler ve bilimsel çalışmalarla verilen eğitimi anlatan Prof. Kuzey, “Dünya çapında yaptığımız çalışmalarla KKTC’ye uygulanan ambargolar delinmiştir” dedi.

Mezunlara tavsiyelerde de bulunan Prof. Kuzey, bu uzun yolda yollarını açık olmalarını dileyerek, mezunları tebrik etti.

YDÜ Rektör Yardımcısı Şenol Bektaş da, Tıp Fakültesi mezunlarının kendilerine tarihi bir gün yaşattığını söyleyerek, 2008 yılında 20 öğrenciyle başlanan tıp eğitiminden 2 kişinin mezun olduğunu söyledi.

Mezunların yarından itibaren uzmanlık sınavına hazırlanacaklarını kaydeden Bektaş, Tıp Fakültesi hocalarının yanı sıra mezunları ve ailelerini kutladı.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş da, KKTC’nin üniversiteler adası olmasının önemine dikkat çekerek, hastaların artık Güney Kıbrıs’a veya başka ülkelere muhtaç olmadığını kaydetti.

Mezunları kutlayan Prof. Gökçekuş, yeni doktorlara çıkmış oldukları meşakkatli yolda kendilerine başarılar diledi.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, kendisinin de bir tıp öğrenimi yaptığını anımsattı ve yaşadığı zorlukları anlattı.

Tıp eğitiminin en eski fakat eskimeyen meslek olduğunu söyleyen Arabacıoğlu, bu meslekteki en büyük mutluluğun hastalara şifa kazandırmak olduğunu kaydetti.

Üniversitelerin KKTC’ye bir çok kazanımları olduğunu anlatan Arabacıoğlu, özellikle üçüncü ülkelerden adaya okumaya gelen öğrencilerin birer elçi görevi görmelerinin önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey tarafından, Hipokrat (hekimlik) andını okuyan Dr. Gülhan Çetinkaya ile Dr. Vasviye Kunter’e diplomaları verildi.

Diplomalarını alan Dr. Gülhan Çetinkaya ile Dr. Vasviye Kunter birer konuşma yaparak, kendilerini eğiten ve yol gösteren hocalarına teşekkür etti.

YDÜ Mütevelli heyeti Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Günsel de Dr. Çetinkaya ile Dr. Kunter’e birer armağan verdi.

Tören tıp öğrencilerinin Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle birlikte hazırladığı gösterinin ve kokteylin ardından sona erdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.