1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ ULUSLARARASI BİR KONGREYE DAHA İMZA ATTI
YDÜ ULUSLARARASI BİR KONGREYE DAHA İMZA ATTI

YDÜ ULUSLARARASI BİR KONGREYE DAHA İMZA ATTI

YDÜ uluslararası bir kongreye daha imza attı

A+A-

Uluslararası Süt Sığırı İşletmelerinde Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ev sahipliğinde, Yakın Doğu Turizm İşletmeleri’nin (Dorana Turizm) organizasyonu ile Kaya Artemis Otel’de büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Türkiye üniversiteleri ve yurt dışından alanlarında uzman konuşmacıların yanısıra çok sayıda akademisyen ile sektör temsilcisinin de katıldığı kongrenin açılış konuşmalarını Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Adem Aköl ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer M. Esendal yaparken kongrenin açılış sunumunu ise Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene yaptı. Açılışa Hastane Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan ile Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri de katıldı.

Akol; Kongre ülke hayvancılığının gelişmesi için büyük bir olanak yaratıyor...

KKTC'nin eğitim, sağlık ve turistik olanaklarını özetleyerek konuşmasına başlayan Aköl, 25 yıl önce Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel'in hayat verdi ve bu gün ülkenin en büyük üniversitesi konumuna gelen YDÜ'nün 16 fakültesinden 5'ini sağlık bilimlerinin oluşturduğunu vurgulayarak, üniversitenin sağlık bilimlerine verdiği önemi anlattı. Aköl konuşmasında YDÜ’nün KKTC’nin ilk ve tek Veteriner Fakültesi’ni kurmasının amacının, Avrupa normlarında öğrenci yetiştirmenin yanında, bu gibi uluslararası ve ulusal etkinlikler ile veteriner hekimlerin ve yetiştiricilerin güncel bilgi ve yöntemlere kolaylıkla ulaşabilmelerini temin etmek olduğuna da işaret etti. Aköl son olarak, gerçekleştirilen kongrenin ülke hayvancılığının gelişmesi için büyük bir olanak yarattığını sözlerine ekledi.

Ergene; kongremize beş yüze yakın kişi katıldı...

Kongreye, Amerika, Kanada, Tayland, İngiltere, İspanya ve Avusturya gibi bu konuda öne çıkmış ülkelerden konuşmacı ve temsilcinin yanı sıra Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan beş yüze yakın akademisyen, veteriner hekim ile yetiştiricinin katıldığını vurgulayan Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ise yaptığı açılış sunumunda Süt Sığırı İşletmelerinde Sürü Sağlığı ve Yönetimi'nin önemini anlattı.

KKTC'de 700'ün üzerinde yetiştirici ve 60.000'e yakın süt sığırı var...

Konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 700'ün üzerinde yetiştirici ve 60,000'e yakın süt sığırı bulunduğunu anlatan Ergene, Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin sorumluluk bilinciyle hareket ederek bu sektörün sürdürülebilir ve tüm güncel gelişmeleri takip edebilir bir yapıya kavuşturulmasına katkı koymak amacıyla kongreyi gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Bilimsel çalışmalar I-Pad ile ödüllendirildi...

Gönderilen bilimsel sunumlar arasında yapılan yarışma ve değerlendirme sonucunda Prof. Dr. Ayhan Baştan, Doç. Dr. Arzu Fındık ve Dr. İsfendiyar Darbaz'ın I-Pad ile ödüllendirildiği kongreye Hipra, Hasvet, Bayer, Bavet, Sanovel, Ar-En, Anadolu Hayvancılık gibi büyük firmalar ve Kuzey Kıbrıs’tan Serakıncı Ltd. de katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.