1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ VE GİRNE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞTİRME VE BURS SINAVI 7 HAZİRAN’DA...
YDÜ VE GİRNE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞTİRME VE BURS SINAVI 7 HAZİRAN’DA...

YDÜ VE GİRNE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞTİRME VE BURS SINAVI 7 HAZİRAN’DA...

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Girne Üniversitesi, 2014-2015 öğretim yılı “Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı”, 7 Haziran’da yapılacak.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Girne Üniversitesi, 2014-2015 öğretim yılı “Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı”, 7 Haziran’da yapılacak.

YDÜ’den verilen bilgiye göre, sınav, saat 09.00’da YDÜ kampüsünde tek oturum halinde gerçekleştirilecek.

KKTC liselerinden mezun olacak KKTC vatandaşı öğrenciler, Öğrenci Yerleştirme ve Burs sıralama sınavında, YDÜ’de 15 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulunda bulunan 145 lisans ve ön lisans programı ile Girne Üniversitesi’nde bulunan 4 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokuluna bağlı 15 bölümü tercih etme ve yerleştirme hakkına sahip olacak.

Sınava katılacak öğrencilerin en geç 6 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar YDÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü Kayıt-Kabul Merkezinde sınav kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

Sınava katılacak adaylar, hem Yakın Doğu Üniversitesi hem de Girne Üniversitesi için üçer bölüm tercihi yapabilecek.  Sınav sonucuna göre öğrenciler, tercih yaptıkları her iki Üniversite’nin bölümlerinden birine sınav sonucuna göre yerleştirilecek.

Kolejlerden mezun olan veya olacak olan öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi’nin tüm bölümlerine belirlenen kontenjanlar çerçevesinde GCE A’Level, GCE AS Level, IGCSE-GCSE  O’Level, SAT, ACT, sınav sonuç belgeleri ile de kayıt hakkı elde edebilecek.

Ticaret Lisesi, Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi çıkışlı öğrenciler ,Yakın Doğu Üniversitesi ön lisans ve ilgili lisans programlarına sınavsız geçiş hakkına sahip olacak. İlgili adayların ön kayıt işlemlerini 6 Haziran tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor.

Öğrencilerin, sınav başvurusu için, KKTC kimlik kartı fotokopisi, 1 adet vesikalık fotoğraf, 50 TL sınav harcı ile Öğrenci İşleri Kayıt-Kabul Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Adaylar, 2236464  (dahili: 215 – 403 - 377) numaralı telefondan veya www.neu.edu.tr ile www.girne.edu.tr web sitelerinden detaylı bilgi alabiliyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.