1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''YDÜ'DE YAŞANAN OLAYLARDA ÜLKÜCÜLER SORUMLU TUTULMAMALI''
''YDÜ'DE YAŞANAN OLAYLARDA ÜLKÜCÜLER SORUMLU TUTULMAMALI''

''YDÜ'DE YAŞANAN OLAYLARDA ÜLKÜCÜLER SORUMLU TUTULMAMALI''

Ülkü Ocakları Genel Başkanı'ndan açıklama;

A+A-

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, son günlerde yaşanan bazı tartışmalara değinerek, Ülkü Ocakları’nın, Güney Kıbrıs’taki radikal ELAM örgütüyle “aynı kefede değerlendirilmesini” eleştirdi.

Kılavuz, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ile “EOKA’nın devamı olduğunu” beyan eden ELAM örgütünün aynı kefede olmadığını kaydetti.

Ülkü Ocakları’nın Kıbrıs davasının başlangıcından bugüne kadar takipçisi ve milli davanın destekçisi  köklü bir kurum olduğunu ifade eden Kılavuz,   “Kıbrıs’ta Türklere karşı yürütülen ırkçı saldırıların, Türkiye kamuoyunda gündeme gelmesinde ve yankı uyandırmasında Ülkü Ocakları’nın payı büyüktür” dedi.

Kılavuz, milliyetçi-ülkücü hareketin Kıbrıs Türkleriyle olan ilişkisi sadece siyasi anlamda değil; kültürel, tarihi bağların yanı sıra kardeşlik ve dostluk temelinde de hiçbir zaman kesintiye uğramadan sürdüğünü, ülkücü hareketin kurucusu olan “Başbuğ” Alparslan Türkeş’in de bir Kıbrıs Türkü olduğunu ifade etti.

Kılavuz, Yakındoğu Üniversitesi’nde yaşanan bir öğrenci olayı dolayısıyla ülkücülerin sorumlu tutulmasını eleştirdi.

Kılavuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eğitim ve kültür faaliyetlerini bundan sonra daha da artan bir şevk ve yoğunluk içerisinde sürdüreceklerini kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.