1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ'DEKİ KAVGADA BİR KİŞİ DAHA TUTUKLANDI!
YDÜ'DEKİ KAVGADA BİR KİŞİ DAHA TUTUKLANDI!

YDÜ'DEKİ KAVGADA BİR KİŞİ DAHA TUTUKLANDI!

YDÜ'deki kavgada bir kişi daha tutuklandı!

A+A-

 

Trafikte korna kavgası yüzünden birbirlerine giren ve mahkemelik olan öğrenciler aleyhine başlatılan soruşturma devam ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde trafikte korna çaldıkları gerekçesi ile sopa ve coplarla birbirlerine saldıran Kürt ve Kuzey Irak’lı öğrencilerin soruşturması devam ediyor. Kavga esnasında soygun yaptıkları iddiası ile tutuklanan 3 kişinin ardından, polis aranan bir öğrenciye daha ulaştı.

Aleyhlerinde alınan 1 günlük tutukluluk süresinin dolması üzerine Mehmet Ekmen, Ulaş Ekinci,  Süleyman Ağralı ve Nurullah Basut isimli kişiler ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek, zanlıların 5’er gün daha soruşturma amaçlı poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Arananlardan 1 kişi daha tutuklandı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Salih Yavuz mahkemede verdiği ifadede zanlı Mehmet Ekmen, Nurullah Basut,  Ulaş Ekinci ve Süleyman Ağralı’nın “ciddi darp”, “sirkat”,”tecavüzkâr alet taşıma” ve “kasti hasar”  suçlaması ile tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Mehmet Salih Yavuz, 2 Aralık tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi içinde zanlı Mehmet Ekmen’in yönetimindeki salon araçla önünde seyreden Erbilli öğrencilere korna çaldıkları iddiası ile aralarında başlayan sözlü tartışmanın kavgaya dönüştüğünü söyledi. Yavuz,  öğrencilerin araçlarında bulundurdukları sopa ve coplarla birbirlerini darp edip çevrede korkuya neden olduklarını kaydetti.

Soruşturma memuru kavganın ardından öğrencilerin okuldan kaçtığını,  Erbilli öğrencilerin ise cep telefonları ve cüzdanları çalındığı iddiası ile polise giderek Mehmet Ekmen, Nurullah Basut, Ulaş Ekinci ve Süleyman Ağralı’dan şikâyetçi olduklarını belirtti.

Polis memuru Mehmet Salih Yavuz, Erbilli öğrenciler tarafından yapılan şikâyetin ardından ismi tespit edilen Mehmet Ekmen ve Ulaş Ekinci’nin Lefkoşa’da, zanlı Süleyman Ağralı’nın ise Ercan Havalimanı’nda çıkış yapmak isterken tutuklandığını ifade etti.

Alınan 1 günlük tutukluluk süresinde kamera görüntülerinde 1 kişinin daha tespit edildiğini belirten Yavuz, zanlı Nurullah Basut’un önceki gün öğleden sonra tespit edilerek soruşturma amaçlı gözaltına alındığını kaydetti.

Polis: Aranan para ve cep telefonları var

Tutuklanan zanlıların aleyhlerine getirilen suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Yavuz, kavgayla bağlantılı aranan kişilerin olduğunu kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis memuru, çalındığı iddia edilen paraların ve cep telefonlarının olduğunu ifade ederek emarelerin bulunması için zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Havadis

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.